Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd 46 20.05.2010

8054-2008 (065)

Planering och verkställande av byggandet av en brandstation i Lundo

Sammandrag: -

Efrn § 46

Räddningsdirektör Jari Sainio:

Den lokala räddningsnämnden utsåg 25.3.2010 i § 21 nämndens ordförande Pia Lindell och nämndens medlem som kommer från Lundo Minna Ylikäntö som sina representanter vid förhandlingarna som förs med Lundo kommun om byggandet av en ny brandstation i Lundo.

Räddningsdirektören Jari Sainio, räddningschefen Mika Kontio och nämndens representanter förhandlade 22.4.2010 med Lundo kommuns representanter om Lundo kommuns möjlighet att låta bygga en brandstation i Lundo. Kommundirektören Terhi Isotalo lovade att Lundo kommun ger sitt svar i början av maj.

Lundo kommunstyrelse behandlade ärendet om byggandet av en brandstation i Lundo på sitt möte 17.5.2010 § 194. Lundo kommunstyrelse beslutade att byggande på uppdrag av Lundo kommun inte är det primära alternativet. I Lundo kommuns budget och ekonomiska plan har man inte föreberett sig på byggnadskostnaderna. Kommunstyrelsen håller sig till sina tidigare beslut enligt vilka Lundo kommun anvisar en tomt för byggandet av brandstationen.

Kommunstyrelsen förväntar sig att Egentliga Finlands lokala räddningsverk så fort som möjligt fortsätter beredningen med syfte att bygga brandstationen. Modellen för genomförandet stöder det aktuella lokalförvaltningsprojektet på orten.

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd antecknar för kännedom.

BeslutBeslutsförslaget godkändes.