Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd 32 22.04.2010
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd 44 20.05.2010

4473-2010 (101)

Uppdatering av personalplanen för år 2010

Sammandrag: -

Efrn § 32

Förvaltningschef Olavi Leppäranta 14.4.2010:

Egentliga Finlands lokala räddningsnämnd godkände 14.1.2010 i § 5 den lokala räddningsnämndens verksamhetsplan för år 2010. Verksamhetsplanen innefattade en uppdatering av personalplanen (personalstrategin) som i räddningsverkets planer schemalagdes till beredningen av budgeten för år 2011 och att framläggas på mötet i juni 2010.

Räddningsverkets planlagda verksamhetsmässiga förändringar för år 2010 förutsätter uppdatering av den kortsiktiga personalplanen. De centrala verksamhetsmässiga förändringarna är förnyelsen av den operativa räddningsverksamhetens joursystem samt förnyelsen av Medi-Helis arrangemang för flygassistenter.

Den operativa räddningsverksamhetens nuvarande joursystem lider av resursbrist som man har planerat att korrigera med hjälp av ändringar i beredskapstjänstgöring, arbetstid och arbetsbeskrivningar. Förändringarna förutsätter ändringar i befattningsarrangemangen på så sätt att det inrättas tjänster som skiftmästare för jouruppgifterna till vilka man anställer befattningshavare med jourkompetens för bestämd tid enligt deras medgivande. De som anställs ska entledigas från de egna tjänsterna och dessa ska inte besättas med vikarier (tjänsterna ”nedfryses” för bestämd tid).

Enligt planen ska man för Medi-Helis flygassistentuppgifter inrätta en tjänst som ansvarig HEMS-räddningsman och fem tjänster som HEMS-räddningsmän vilka ersätter de nuvarande flygassistenternas befattningar vilka är tillsatta med det lokala räddningsverkets operativa personal och sjuktransportpersonal. Ändringsbehovet beror på de utbildningskrav luftfartsförvaltningen ställer för flygassistenterna. Till HEMS-uppgifterna anställs på bestämd tid sådana tjänsteinnehavare från räddningsverket som har genomgått den ovan nämnda utbildningen enligt deras medgivande. Personerna ska entledigas från de egna tjänsterna vilka inte ska besättas med vikarier (tjänsterna ”nedfryses” för bestämd tid).

Utvidgandet av räddningsverksamheten och räddningsväsendets övriga verksamhet till regional nivå har medfört ett behov i det lokala räddningsverket för en separat befattning som informatör. En befattning som informatör kan inrättas genom ändring av en tjänst som blivit ledig, vilket innebär att antalet befattningar inom verket inte ökar, och befattningen kan tillsättas med en person som för närvarande är anställd vid det lokala räddningsverket, varvid inte heller personalantalet växer.

Det lokala räddningsverket har utfört en uppdatering av personalplanen för år 2010.

Bilaga 1Det lokala räddningsverkets uppdatering av personalplanen för år 2010

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagEgentliga Finlands lokala räddningsnämnd godkänner för verkställande uppdateringen av personalplanen som det lokala räddningsverket har utfört för år 2010.

BeslutÄrendet bordlades på förslag av Markula understödd av Lehti.

Efrn § 44

22.4.2010 § 32

FörslagEgentliga Finlands lokala räddningsnämnd godkänner för verkställande uppdateringen av personalplanen som det lokala räddningsverket har utfört för år 2010.

BeslutEgentliga Finlands lokala räddningsnämnd beslutade att godkänna det lokala räddningsverkets uppdatering av personalplanen för år 2010 enligt bilaga 1 med undantag av de delar som rör inrättandet av befattningar för skiftmästare.

Beslut fattades enhälligt på basis av föredragarens ändrade beslutsförslag.

Bilaga 1Det lokala räddningsverkets uppdatering av personalplanen för år 2010 (beslut 20.5.2010 § 44)

Sändlista

åtgKontio Mika
åtgLeppäranta Olavi


Bilagor:

Efrn § 32
Bilaga 1:Det lokala räddningsverkets uppdatering av personalplanen för år 2010

Efrn § 44
Bilaga 1:Det lokala räddningsverkets uppdatering av personalplanen för år 2010 (beslut 20.5.2010 § 44)