Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd 37 22.04.2010

3981-2010 (033)

ERUF-projektfinansiering för kartläggning av brandstationers säkerhet och skick

Sammandrag: -

Efrn § 37

Räddningschef Mika Kontio 21.4.2010:

Egentliga Finlands lokala räddningsverk håller på att starta ett projekt: Kartläggning av brandstationers säkerhet och skick på Loimaas område, i Nystadsregionen och i Åboland. En ERUF-projektansökan för projektet har lämnats till Egentliga Finlands förbund.

Projektet är en utredning av den offentliga sektorn, räddningsverksamheten, förbättring av effektiviteten och serviceproduktionen. Projektet förverkligar landskapsprogrammet till sin del i och med att det ökar den regionala jämlikheten, beaktar miljöfaktorer och kartlägger Egentliga Finlands byggnadsarv.        

 Projektets centrala åtgärder är:                    

 - kartläggning av brandstationers skick (kartläggning av byggnadernas grundläggande skick, kartläggning av fuktproblem, uppvärmningsalternativ, el- och brandsyner)

 - plan för återvinning av avfall

 - kulturhistorisk utvärdering

 - åtgärdsplan

 - program för uppföljning av fastigheterna.

Projektets kvalitativa effekter på målgruppen och verksamhetsmiljön uppstår via arbetssäkerhet, ekonomisk drift av fastigheterna, aktionsberedskap och personalens förbindning i och med att man åstadkommer en användbar omgivning.

Projektets totala kostnad är 84 460 euro, varav ERUF-statsfinansieringsandelen uppgår till 71 791 euro och räddningsverkets (kommunernas) andel till 12 669 euro.

I projektet medverkar en styrgrupp som utnämns slutgiltigt efter projektansökan som eventuellt godkänns. Projektet upphör 31.12.2010.

Kompletterande material 1ERUF-projektansökan

FörslagEgentliga Finlands lokala räddningsnämnd antecknar projektet för kännedom och utser en representant från den lokala räddningsnämnden till projektets styrgrupp.

BeslutEgentliga Finlands lokala räddningsnämnd har antecknat projektet för kännedom och utsett nämndens medlem Pasi Markula som sin representant i projektets styrgrupp.

Sändlista

förkMarkula Pasi