Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd 22 25.03.2010

16378-2009 (061)

Upphandling av sjuktransportfordon, 3 st.

Sammandrag:

Anbud för 3 st. sjuktransportfordon har mottagits från Profile Vehicles Ab och Veho Group Oy Ab Erikoismyynti. Sjuktransportfordonen som upphandlas place-ras vid verksamhetsställena i Åbo, Nådendal och Pargas. Det föreslås att sjuk-transportfordonen köps av Profile Vehicles Ab som gett det lägsta anbudet till det totala priset på 331 500 € (moms 0 %).

Efrn § 22

Upphandlings- och logistikcentralen, upphandlingsexpert Maiju Skyttä 12.3.2010:

Åbo stads central för upphandling och logistik har på uppdrag av Egentliga Finlands regionala räddningsverk begärt anbud genom ett öppet upphandlingsförfarande med anbudsbegäran 25.1.2010 (16378–2009) om tre sjuktransportfordon. Sjuktransportfordonen som är föremål för upphandlingen är intensivvårdsambulanser i C-klass.

Om upphandlingen skickades en anmälan via internetadressen www.hankintailmoitukset.fi 25.1.2010 för att publiceras i EU:s officiella tidnings (EUT) supplement (S-serie) samt i databasen Tenders Electronic Daily (TED) på hela EU:s område. Anbudsinfordringsdokumenten fanns tillgängliga på internet på Åbo stads webbplats på adressen www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Frågor om upphandlingen fick ställas fram till 10.2.2010. Ett sammandrag om frågor och svar kring upphandlingen publicerades enligt anbudsbegäran 15.2.2010 på adressen www.turku.fi/tarjouspyynnot . Svaren på frågor som ställts medförde en ändring i anbudsbegäran.

Anbud inom den givna tidsfristen, 9.3.2010 klockan 11.00, kom in från följande anbudsgivare: Profile Vehicles Ab och Veho Group Oy Ab Erikoismyynti.

Bedömning av anbudsgivarnas behörighet

Det konstaterades att anbudsgivarna uppfyllde de behörighetsvillkor som satts upp för anbudsgivare.

Anbudens överensstämmelse med anbudsbegäran

Anbuden överensstämde med anbudsbegäran.

Jämförelse av anbuden

I anbudsbegäran meddelades att av de lämnade anbuden väljs det som har lägsta pris.

Profile Vehicles Ab bjuder ut 3 st. sjuktransportfordon av märket Mercedes-Benz Sprinter 319 CDI till ett pris på 331 500 € (moms 0 %). Veho Group Oy Ab Erikoismyynti bjuder ut 3 st. sjuktransportfordon av märket Mercedes-Benz Sprinter 319 CDI till ett pris på 333 462 € (moms

Egentliga Finlands regionala räddningsverk, teknisk chef Pertti Soininvaara 15.3.2010:

Jag föreslår köp av 3 st. sjuktransportfordon av Profile Vehicles Ab som gett det lägsta anbudet till det totala priset på 331 500 € (moms 0 %).De övriga villkoren överensstämmer med anbudsbegäran och anbudet.Upphandlingen finansieras med leasingfinansiering.

Egentliga Finlands regionala räddningsverk, räddningsdirektör Jari Sainio 15.3.2010:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd beslutar att köpa 3 st. sjuktransportfordon av Profile Vehicles Ab som gett det lägsta anbudet till det totala priset på 331 500 € (moms 0 %). De övriga villkoren överensstämmer med anbudsbegäran och anbudet.

Detta beslut bildar inte ett avtal som binder upphandlingsenheten, utan avtalet uppstår först genom ett separat skriftligt avtal som kan uppgöras tidigast 21 dagar efter att parten har fått eller anses ha fått del av beslutet och anvisningen om hur man söker ändring. Beslutet kan ändras på basis av en gjord ändringsansökan, rättelseyrkande eller en överordnad myndighets rätt att ta ärenden till behandling.

BeslutBeslutsförslaget godkändes.

Sändlista

medOy Veho Group Ab
partProfile Vehicles Oy
förkKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus