Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd 19 25.03.2010

3354-2010 (121)

Betalning av motivationstillägg för effektivering av Egentliga Finlands regionala räddningsverks verksamhet och ekonomisk effektivitet för år 2009

Sammandrag: -

Efrn § 19

Förvaltningschef Olavi Leppäranta 15.3.2010:

Stadsstyrelsens förvaltningssektor beslutade 15.12.2009 § 338 på förslag av Egentliga Finlands räddningsverk om grunderna/målsättningarna för betalning av resultatpremie vid Egentliga Finlands räddningsverk för år 2009. Enligt bilaga 11 i stadsstyrelsens förvaltningssektors beslut från 11.4.2006 § 131 (Förnyelse av anvisningar om tillämpande av lönegrunderna i vissa tjänste- och kollektivavtal) gäller systemet för beslut om resultatpremier som förvaltningssektorn utarbetat 15.12.2009 inte verkschefer / verkens direktörer.

Det regionala räddningsverkets verksamhet under år 2009 var resultatrikt och det ekonomiska utfallet positivt. På grund av detta ska personalen som omfattas av det regionala räddningsverkets resultatpremie betalas en resultatpremie för år 2009 enligt de resultatpremiesystem som förvaltningssektorn fastställt. De operativa resultaten uppnåddes genom omorganisering av verksamheten, bl.a. genom att ändra arbetsskiftsstyrkor och bemanningsanvisningar, och de ekonomiska resultaten, bl.a. det uppställda målet för besparingar, uppnåddes genom styrning och övervakning av anslagens användning. I dessa åtgärder har verkets högsta ledning haft en betydande roll beträffande ledning och styrning.

Enligt 8 § i AKTA:s avlöningskapitel kan en tjänsteinnehavare betalas ett motivationstillägg om kommunens vederbörliga myndighet bedömer att betalning av tillägget är motiverad på grund av särskilda skäl. För beviljandet av motivationstillägget får man använda högst 5 % av tjänsteinnehavarens årliga befattningsspecifika lön. Motivationstillägget kan tillämpas bl.a. då resultatpremien inte används.

I resultatpremiesystemet fastställde man att gränsen för en resultatpremie som utbetalas är högst 4 % av resultatpremiens mottagares egentliga årsinkomst eller högst 1.500 €. Eftersom verkets direktör inte betalas resultatpremie föreslås det att denne betalas för verksamhetens och ekonomins goda resultat ett motivationstillägg som fastställs enligt principerna för resultatpremiesystemet.

Ordförande Pia Lindell:

FörslagEgentliga Finlands räddningsnämnd beslutar att betala räddningsdirektören Jari Sainio ett motivationstillägg för verksamheten under år 2009. Tillägget fastställs enligt samma grunder som resultatpremien som betalas till den övriga förvaltningspersonalen.

BeslutBeslutsförslaget godkändes.

Räddningsdirektör Jari Sainio tillkännagav jävighet och avlägsnade sig från mötet under ärendets behandling.

Sändlista

förkKeskushallinto, henkilöstöasiat
åtgLeppäranta Olavi