Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd 17 25.03.2010

3338-2010 (111)

Nedläggande av vissa befattningar vid det regionala räddningsväsendet

Sammandrag: -

Efrn § 17

Förvaltningschef Olavi Leppäranta 17.3.2010:

En kritisk framgångsfaktor inom tyngdpunktsområdet ledning av personalstrategin är en förstärkt, välfungerande personalplanering med vilken man förbereder sig inför utmaningarna inom serviceverksamheten och servicestrukturens ändringsbehov. Befattningsstrukturen bör motsvara personalbehovet och vara tidsenlig. En åtgärd som stöder denna målsättning är nedläggande av onödiga befattningar.

Beträffande befattningar som varit vakanta en lång tid bör man utreda deras eventuella användningsbehov. Om ett behov inte finns bör befattningarna läggas ned.

Vid Egentliga Finlands regionala räddningsverk har bl.a. en tjänst som larmmästare (bef.nr. 100308) varit vakant. I inledningsfasen för det regionala räddningsväsendet var planen att ändra befattningen till en meddelandetrafikchefstjänst. På grund av ändringar som skett i verksamhetsmiljön har ändringsbehovet utgått och tjänsten kan läggas ned.

Befattningen som det regionala räddningsverkets beredskapsplanerare (bef.nr. 100668) ändrades på stadsstyrelsens förvaltningssektors beslut 16.6.2009 § 192 till en tjänst som beredskapsplanerare. I samma beslut konstaterades att den som väljs till tjänsten som beredskapsplanerare ska vara en person som innehar en motsvarande befattning vid det regionala räddningsverket och att efter att valet vunnit laga kraft ska ifrågavarande befattning läggas ned. (Valet har vunnit laga kraft.)

Enligt instruktionen för Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd beslutar den regionala räddningsnämnden om inrättande och nedläggande av tjänster och anställningsförhållanden.

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsverk beslutar att från och med 1.4.2010 lägga ned larmmästartjänsten vid det regionala räddningsverket (bef.nr. 100308) och beredskapsplanerarens anställningsförhållande (bef.nr. 100668).

BeslutBeslutsförslaget godkändes.

Sändlista

förkKeskushallinto, henkilöstöasiat