Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd 78 17.09.2009

11148-2009 (114)

Förslag till att ändra städarens arbetsförhållande (vakansnr. 100657) arbetsförhållande för utrustningsansvarig

Sammandrag: -

Efrn § 78

Förvaltningschef Olavi Leppäranta:

I början av räddningsverkets verksamhet organiserades dess verksamhet enligt en kommunal modell. Samtidigt fastslogs att resultatområdena planerar organisationen av sin verksamhet så att den motsvarar kvalitativa och kvantitativa krav på den regionala verksamheten och så att de personalförändringar som organisationen möjligen förutsätter föreverkligas antingen genom ändringar av den befintliga personalens uppgifter eller genom att avlägsna de personalvakanser som blivit lediga då de nya ändamålen för uppgifterna ändras. I hela landskapet och i synnerhet inom räddningsväsendet som hör ihop med den regionala verksamheten ska det finnas allokerad arbetskraft med specialkompetens och förtrogenhet med de uppgifter som fordras. Man kan även koncentrera uppgifter som förutsätter specialkompetens eller specialutrustning.

På det tekniska resultatområdet anses specialisering behövas bl.a. för utvecklingen och underhållet av utrustningsskötseln inom hela landskapsregionen som är underställd den tekniska chefen.

Arbetsförhållandet vid räddningsverkets som städare är obesatt (vakansnr. 100657) och som pga. omstrukturering inte längre behövs. Räddningsverket föreslår att arbetsförhållandet ändras till utrustningsansvarig och att kvalificeringskraven fastställas till examen från yrkesinstitut eller motsvarande som lämpar sig för uppgiften och tillräcklig erfarenhet av uppgifter relaterade till utrustnings- och redskapsskötsel samt åtminstone B-klasskörkort.

Som arbetsförhållandets uppgiftsrelaterade lön föreslås 1.640,00 €/månad. I anställningsförhållandet efterlevs villkoren i det tekniska avtalet samt allmän arbetstid. Arbetsförhållandet lediganslås från och med den 1.1.2010.

Bilaga 1Förslag till ändrande av städarens arbetsförhållande till arbetsförhållande för utrustningsansvarig

Ändringsförslaget innehåller den personalplan Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd har godkänt den 18.1.2007 under § 9. Stadsstyrelsens förvaltningssektion har beslutat den 13 februari 2007 under § 36, i samband med behandlingen av förvaltningarnas personalplaner, att förvaltningarna kan lämna enstaka förslag för inrättande av lediga tjänster till förvaltningssektionen, om förslagen kan genomföras inom ramen för separat bestämda bindande målnivåer. Nämnden skall dessutom bifoga en redogörelse där det framgår huruvida respektive tjänst kan inrättas inom målnivåerna och inom ramen för budgeten.

Att inrätta arbetsförhållandet för utrustningsansvarig genom att ändra vakansen och tillsätta arbetsförhållandet med någon som för närvarande är i räddningsverkets tjänst är från verksamhetssynpunkt ändamålsenligt och nödvändigt och ökar inte heller räddningsverkets personalantal och höjer endast löneutgifterna med löneskillnaden. Den föreslagna tjänsten kan därför lediganslås inom ramen för den målsatta personalstorleken och budgeten.

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd föreslår Åbo stadsstyrelses förvaltningssektion att ändra arbetsförhållandet för städare (vakansnr. 100657) till arbetsförhållande för utrustningsansvarig och granska lönen enligt förslaget.

BeslutBeslutsförslaget godkändes.

Sändlista

medStadsstyrelsens förvaltningssektion


Bilagor:

Efrn § 78
Bilaga 1:Förslag till ändrande av städarens arbetsförhållande till arbetsförhållande för utrustningsansvarig