Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd 59 20.08.2009

6140-2009 (016)

Uppföljningsrapport för verksamheten och ekonomin 2/2009

Sammandrag: -

Efrn § 59

Ekonomichef Juho Kaituri 6.5.2009:

Åbo stadsfullmäktige har i samband med bestämmelserna om budgeten för 2009 fattat följande beslut: Utfallet av de bindande kritiska framgångsfaktorerna och deras utvärderingskriterier och indikatorer för år 2009 (målvärdena) samt utfallet av andra bindande mål som stadsfullmäktige har ställt upp ska redogöras i två rapporter under budgetåret enligt situationen i slutet av mars och juli, i anslutning till utfallsprognosen för budgeten. Vid behov lämnas en extra prognos om ekonomiskt utfall till stadsstyrelsen i november. Vidare fogas en verksamhets- och ekonomirapport till balansräkningen för hela året.

Övervakningsrapporten för verksamheten och ekonomin ska tillställas stadsfullmäktige inom en månad efter slutet av rapporteringsperioden. Om en rapport från en nämnd avviker från den budget och ekonomiplan som stadsfullmäktige har godkänt ska rapporten innehålla en redogörelse från nämnden i fråga jämte utlåtanden från stadsdirektören och de biträdande stadsdirektörerna.

”På grund av den världsekonomiska krisen rapporteras den första utfallsprognosen enligt situationen i mars dock till stadsstyrelsen och den ekonomiska prognosen tjänstemannaberedd senast den 20 april.” Räddningsverket har gett en egen ”kvartalsrapport” enligt följande bifogade material.

Bifogat material 1Uppföljningsrapport för verksamheten och ekonomin 1/2009

Bifogat material 2Prognos för utfallet av intäkter och utgifter 1/2009

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd antecknar redogörelsen av uppföljningsrapporten för verksamheten och ekonomin under tiden 1.1.-31.3.2009 för kännedom.

BeslutBeslutsförslaget godkändes.