Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd 45 16.06.2009

16557-2008 (061, 021)

Anbudsförfarande för branddräkter (ramavtal)

Sammandrag: -

Efrn § 45

Teknisk chef Pertti Soininvaara 5.6.2009:

Upphandlingsobjekt/beskrivning

Egentliga Finlands räddningsverk upphandlar brandutrustning till räddningsstationerna i Västra Finland (brandoveraller, skyddshandskar, skyddsbälten, skyddsskor, innerhuvor) i samverkan med upphandlings- och logistikcentralen vid Åbo stad. Upphandlingen skedde genom att begära in anbud.Anbudsförfrågan har beretts av räddningsverken i Västra Finland samt av Åbo stads upphandlings- och logistikcentral. Räddningsverket godkände anbudsförfarandet och befullmäktigade den 18.12.2008 under § 124 Åbo upphandlings- och logistikcentral och räddningsdirektören att begära in anbud och upphandla brandutrustningen utgående från offerterna.Åbo stadsstyrelse hävde på grund av korrigeringsbegäran det upphandlingsbeslut som upphandlingsdirektören fattat den 5.3.2009 under § 24 till den del som det hade beslutits om leverantör och reservleverantör av branddräkter och att upphandlingsförfarandet avbryts för branddräkternas del.

Det nya anbudsförfarandet gällande branddräkter fordrar ett nytt beslut om anbudsförfarande och bemyndigande från den regionala räddningsnämnden.

De räddningsverk som deltar i upphandlingen av branddräkter måste göra en bindande anmälan innan anbudsförfrågan sänds ut/publiceras (befullmäktigande för att begära in anbud för branddräkter, fatta upphandlingsbeslut och teckna ramavtal för upphandlingen). De som hittills har meddelat att de deltar är Egentliga Finlands regionala räddningsverk, Satakundas räddningsverk och Tammerfors regionala räddningsverk. I anbudsförfrågan nedtecknas kontaktuppgifter/leveransställe för de räddningsverk som har gett fullmakt.

Upphandlingsavtalet tecknas med den leverantör som ger det totalekonomiskt sätt bästa anbudet för varje typ av branddräkt. För varje leverantör utses en reservleverantör.

Avtalsperiod                     

Enligt anbudsförfrågan tecknas ramavtalet för upphandlingsperioden 1.9.2009-31.1.2011 + ett optionsår 1.2.2011-31.1.2012.

Upphandlingsförfarande   

Det totala värdet för upphandlingen beräknas uppgå till ca 500 000 €. Upphandlingen överskrider alltså EU-tröskelvärdet och kräver ett öppet förfarande. En upphandlingsannons kommer att läggas ut på webbplatsen http://www.hankintailmoitukset.fi.

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagPå basis av det som framläggs ovan beslutar Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd att:

1.     Godkänna anbudsförfarandet gällande branddräkter

2.     Befullmäktiga Åbo upphandlings- och logistikcentral att göra de preciseringar som behövs i handlingarna.

3.     Befullmäktiga direktören för Åbo stads upphandlings- och logistikcentral att fatta och underteckna upphandlingsbeslutet

4.     Befullmäktiga räddningsdirektören att underteckna ramavtalet

5.     Befullmäktiga räddningsdirektören att göra de beställningar som behövs enligt det undertecknade ramavtalet för perioden 1.9.2009 och 31.1.2011 + ett optionsår. Beslut att använda optionsåret ska fattas separat.

BeslutBeslutsförslaget godkändes.

Sändlista

medCentralförvaltningen, Upphandlings- och logistikcentralen
förkSatakunnan pelastuslaitos
förkTampereen pelastuslaitos
förkEngström Jan-Erik
förkKaituri Juho
förkSainio Jari
förkSoininvaara Pertti