Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd 27 09.04.2009

2233-2009 (064)

Anskaffning av oljebekämpningsbåtar och båttrailers

Sammandrag: -

Efrn § 27

Åbo stad, Upphandlings- och logistikcentralen, projektledare Jukka Alari 27.3.2009:

Upphandlings- och logistikcentralen vid Åbo stad har på uppdrag av Egentliga Finlands räddningsverk begärt in anbud genom ett öppet förfarande för två B-klass oljebekämpningsbåtar för framtida användning av Egentliga Finlands räddningsverk.

Upphandlingen publicerade i en annons den 17.2.2009 på Internetadressen www.hankintailmoitukset.fi, efter vilket anbudshandlingarna samma dag gjordes elektroniskt tillgängliga i sin helhet på Internetadressen www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Följande anbud inkom inom den utsatta tiden, 13.3.2009 kl. 11.00: Juha Snell Oy och Lamor Corporation Ab.

Utvärdering av anbudsgivarnas behörighet:

Båda anbudsgivarna möter de uppställda kraven.

Granskning av anbudens överensstämmelse med anbudsförfrågan:

Juha Snell Oy:s anbud motsvarade anbudsförfrågan.

Enligt upphandlingslagen har den upphandlande enheten rätt att be anbudsgivarna att komplettera anbudet eller precisera detta genom att inkomma med dokument. Bestämmelsen förpliktigar dock inte den upphandlande enheten att be anbudsgivarna att komplettera anbudet eller precisera bristfälliga utredningar. Anbudsgivaren ansvarar för anbudets överensstämmelse med anbudsförfrågan och att erfordrade utredningar tillhandahålls. Den upphandlande enheten har rätt att utesluta ett anbud från anbudsförfarandet om det inte innehåller erfordrade utredningar. Vid övervägandet av ge anbudsgivare som lämnat in bristfälliga utredningar kompletteringsmöjlighet, har den upphandlande enheten enligt upphandlingslagen beaktat kraven på relativa principer och anbudsgivarnas likvärdiga behandling.

Lamor Corporation Ab:s anbud innehöll inte alla tekniska specificeringar på blanketten angående begärda utredningar. På begäran har Lamor Corporation Ab kompletterat de tekniska specificeringarna.

Juha Snell Oy:s anbud om båttrailer har med ett insänt fax den 27.3.2009 meddelat att lastningskapacitet för deras offererade Starset VR1800 är för liten och de offererar nu trailern Starset VT2700 vars lastningskapacitet är 2150 kg och egenvikt 1660 kg.

Under dessa omständigheter överensstämmer båda anbuden med anbudsförfrågan och båda anbuden går vidare till jämförelsefasen.

Jämförelse av anbuden:

Enligt upphandlingsannonsen väljs det förmånligaste av anbuden.

Juha Snell Oy har offererat båten Faster 650 BR och motorn Honda 150 hp XU till ett totalpris på 58.000 €/st. samt den som option begärda båttrailern (Starset VT2700) till priset 3.237,70 €/st., 0 % moms.

Lamor Corporation Ab har offererat båten Lamor 6500 Workboat och motorn Mercury Verado 150 hp 4t till ett totalpris på 62.100 €/st. samt den som option begärda båttrailern till priset 3.800 €/st., 0 % moms.

Juha Snell Oy:s anbud är prismässigt förmånligast.

Räddningsdirektör Jari Sainio 26.3.2009:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd anskaffar av Juha Snell Oy som inkommit med det förmånligaste anbudet 2 st. B-klass oljebekämpningsbåtar och båttrailers till angivna priser och på villkor att det totala priset är 122.475,40 €, 0 % moms.

BeslutBeslutsförslaget godkändes.

Sändlista

partJuha Snell Oy
partLamor Corporation Ab