Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd 26 09.04.2009

4239-2009 (061)

Befullmäktigande för att begära in anbud för redskap till släckningsbil, fatta upphandlingsbeslut och teckna ramavtal för upphandlingen

Sammandrag: -

Efrn § 26

Teknisk chef Pertti Soininvaara 25.3.2009:

Befullmäktigande för att begära in anbud för redskap till släckningsbil, fatta upphandlingsbeslut och teckna ramavtal för upphandlingen.

Satakundas räddningsverk i samverkan med Björneborgs stads upphandlingstjänst begär in anbud på redskap för släckningsbilar att användas av räddningsverken i Västra Finland. Anbudsförfrågan har beretts av räddningsstationerna i Västra Finland samt av Björneborgs stads upphandlingstjänst.

De räddningsverk som deltar i upphandlingen om släckningsbilens redskap måste göra en bindande anmälan innan anbudsförfrågan sänds ut/publiceras (fullmakt). I anbudsförfrågan nedtecknas kontaktuppgifter/TOP-leveransställe för de räddningsverk som har gett fullmakt.

Räddningsdirektören för Satakundas räddningsverk fattar upphandlingsbeslutet. De räddningsverk som är med gör själva de verkliga beställningarna.

Baserat på en anordnad gemensam anbudstävlan utarbetar Björneborgs stads upphandlingstjänst och Satakunda räddningsverk ett gemensamt ramavtal för alla, som ska undertecknas av respektive direktörer för alla räddningsverk som är med.

Behöriga aktörer för respektive organisation som är med i projektet måste ge en fullmakt (förbindelse) till räddningsdirektören för Satakundas räddningsverk för att denne ändamålsenligt ska kunna inleda en anbudstävlan och fatta upphandlingsbeslut.

Bilaga 1Fullmakt gällande anbudstävlan om redskap för släckningsbil och upphandlingsbeslut

Anbudshandlingarna finns för påseende vid nämndens möte.

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd beslutar:

1. Att befullmäktiga Björneborgs stads upphandlingstjänst i samråd med Satakundas räddningsverk att inleda anbudstävlan om redskap för släckningsbil enligt bifogade anbudshandlingar.

2. Att befullmäktiga räddningsdirektören för Satakundas räddningsverk å Egentliga Finlands räddningsverks vägnar att fatta räddningsväsendets upphandlingsbeslut gällande redskap för släckningsbil baserat på dessa anbudshandlingar och inkommande offerter under perioden 1.4.2009-31.1.2011. Satakundas räddningsdirektör bemyndigas att göra en anbudsbegäran och mindre tekniska specificeringar som hör samman med denna.

3. Att befullmäktiga räddningsdirektören för Egentliga Finlands räddningsverk att underteckna ett gemensamt ramavtal och göra nödvändiga beställningar å Egentliga Finlands räddningsverks vägnar efter utgången av upphandlingsbeslutets besvärstid.

4. Att befullmäktiga räddningsdirektören för Egentliga Finlands räddningsverk att underteckna fullmakten för anbudstävlan om redskap för släckningsbil och upphandlingsbeslutet.

BeslutBeslutsförslaget godkändes.

Sändlista

åtgBjörneborgs stads upphandlingstjänst
åtgSatakundas räddningsverk
förkTammerfors lokala räddningsverk
åtgSainio Jari


Bilagor:

Efrn § 26
Bilaga 1:Fullmakt gällande anbudstävlan om redskap för släckningsbil och upphandlingsbeslut