Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd 22 09.04.2009

13330-2008 (033)

Begäran om utredning angående hyrning av byggnad och hyresnivå

Sammandrag: -

Efrn § 22

Räddningschef Mika Kontio 18.3.2009:

Tövsala kommun ber Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd om ett förhandsbeslut angående hyrningen av Tövsala kommuns brandstation som bör expanderas och grundrenoveras samt hyresnivåerna.

Bilaga 1Begäran om utredning

Egentliga Finlands regionala räddningsnämnd har beslutat om fastställande av hyror för brandstationsfastigheter den 24 augusti 2004 under § 79.

Det senaste byggnadsprojektet med inriktning på avtalsbrandkårerna inom området för Egentliga Finlands regionala räddningsväsende har genomförts i f.d. Kisko kommun i och med nybyggandet av brandstationen (färdigställd 2008).Nybyggnaden omfattar ca 500 m2 utrymme för brandstationen och de faktiska byggnadskostnaderna efter brandskyddsfondens understöd var ca 800 000 euro.

Omfånget av projektet och kostnadsberäkningarna som Tövsala kommun har presenterat motsvarar varken räddningsverkets syn på en lämplig omfattning eller lönsamhet av projektet. Det projekt som Tövsala kommun har presenterat beaktas inte i beslutet om brandstationsnätverket (vision 2017) och ej heller i Egentliga Finlands räddningsverks ekonomiska planering.

Räddningsdirektör Jari Sainio:

FörslagEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd beslutar att som sitt förhandsbeslut ge informationen att de inte av Tövsala kommun i den föreslagna omfattningen kommer att hyra en grundrenoverad och utvidgad brandstation, såvida det i förhållande till den nuvarande hyran för utrymmet finns höjande inverkan.

BeslutEgentliga Finlands regionala räddningsnämnd beslutar att som sitt förhandsbeslut ge informationen att de även i fortsättningen är redo att av Tövsala kommun hyra utrymmen som motsvarar de nuvarande, såvida hyrorna för nya eller grundrenoverade utrymmen inte avsevärt avviker från de nuvarande.

Beslutet fattades enhälligt utgående från den föredragandes ändrade beslutsförslag.

Sändlista

medTövsala kommun


Bilagor:

Efrn § 22
Bilaga 1:Begäran om utredning