Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja1802.04.2019 

1878-2019 (01 01 01)

Suunnittelijan viran täyttäminen (vak.nro 100844)

Pelastuspäällikkö Mika Viljanen ja valmiuspäällikkö Kari Leino 2.4.2019:

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella on ollut haettavana 1.3.2019 kello 12:00 mennessä suunnittelijan virka (vak.nro 100844). Suunnittelijan kelpoisuusvaatimuksena on pelastuslain (379/2011) ja pelastustoimesta annetun asetuksen (407/2011) päällystöltä edellyttämä pelastusalan tutkinto taikka tehtävään soveltuva muu insinöörin tai vastaava tutkinto, jolloin vaaditaan lisäksi vähintään 5 vuoden kokemus pelastustoimesta. Lisäksi edellytämme hakijalta kunnallisen varautumisen ja väestönsuojaamisen perusteiden kiitettävää tuntemusta, kykyä pitkäjänteiseen suunnittelutyöhön, sekä hyviä neuvottelu-, yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Virkaan valitulta edellytetään B-luokan ajokorttia.

Määräaikaan mennessä on saapunut 7 hakemusta ja hakijoista kuusi täyttää viran kelpoisuus-ehdot.

Esitän, että Sotilaslääketieteen keskuksen osastonhoitaja, hoitotyön esimies sairaanhoitaja YAMK Mika Lehestö valitaan suunnittelijan virkaan. Esitys perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu haastattelusta, työkokemuksesta, koulutuksesta, yleisestä aktiivisuudesta, asenteesta, sitoutuneisuudesta pelastuslaitokseen työnantajana ja erityisesti haastattelijoiden arvioimasta sopivuudesta, sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista hoitaa suunnittelijan toimenkuvan mukaisia tehtäviä.  

Yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Ensisijainen viran sijoituspaikka on riskienhallinnan palvelualueen varautumisen palveluyksikkö. Ennen viran vastaanottamista on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilasta sekä annettava suostumus suppean turvallisuusselvityksen hankkimiseen. Virka täytetään 6 kuukauden koeajalla. Viranhoito alkaa, kun päätös on saanut lainvoiman, kuitenkin aikaisintaan 1.5.2019 tai sopimuksen mukaan, kun hyväksytty lääkärintodistus terveydentilasta on toimitettu ja suppea turvallisuusselvitys on tehty.

PäätösPelastusjohtajan varahenkilö pelastuspäällikkö Mika Kontio:

Päätän ottaa Mika Lehestön aluepelastuslaitoksen suunnittelijan virkaan (vak.nro 100844) 1.5.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan. Virassa on kuuden kuukauden koeaika. Ensisijainen sijoituspaikka on riskienhallinnan palvelualueen varautumisen palveluyksikkö. Suunnittelijan virka täytetään ehdolla, että virkaan otetun suostumuksella hankittava suppea turvallisuusselvitys ei estä viran täyttöä ja että virkaan valittu esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan.

 

 

Mika Kontio

pelastuspäällikkö

pelastusjohtajan varahenkilö

Jakelu

tiedKunnan Taitoa Oy
aoVirkaa hakeneet
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedJokinen Kaija
tiedKoskinen Kirsi
tiedLeino Kari
tiedViljanen Mika