Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja517.01.2018 

785-2018 (01 01 01)

Asemamestarin tehtävien määräaikainen hoitaminen

Hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Pertti Soininvaara ja henkilöstösuunnittelija Anita Reiman 17.1.2018:

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella on kolme palomestarin virkaa (vak. nrot 100588, 100605, 100843), joiden toimenkuvausta on päivitetty vastaamaan asemamestareiden tehtäviä. Asemamestareiden tehtävät liittyvät pelastuslaitoksen toiminnalliseen uudistukseen ja sijoittuvat tukipalvelujen palvelualueelle/hallinnon palveluyksikköön.

Asemamestarin tehtävää hoitamaan haettiin pelastuslaitoksen sisäisellä haulla määräajaksi kolmea henkilöä, jotka koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella ovat siihen kykeneviä. Tehtävä on määräaikainen ja kestää palvelutasopäätöskauden loppuun (-31.12.2020) ellei maakuntauudistus muuta aiheuta (koeaika 6 kk).

Ennen tehtävän vastaanottamista on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilasta sekä annettava suostumus suppean turvallisuusselvityksen hankkimiseen.

Asemamestarin tehtäväkohtainen palkka on 2751,30 € / kk, palvelussuhteessa noudatetaan TS:n ehtoja, työaikana on yleistyöaika 38,75 h/vko.

Määräaikaan mennessä virkaa haki 14 henkilöä (sisäinen haku). Kaikki hakijat täyttivät määräaikaisen tehtävän kelpoisuusehdot. Hakuilmoituksen mukaan arvostamme aktiivista työskentelyasennetta, monipuolista osaamista, työkokemusta eri työtehtävissä, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä kokemusta esimiestehtävistä pelastuslaitoksella.

Yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Taidolla tarkoitetaan koulutuksen tai työkokemuksen avulla hankittuja tietoja ja taitoja. Kyvyllä tarkoitetaan luontaista lahjakkuutta, järjestelykykyä, aloitteellisuutta ja muita tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisia kykyjä. Koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoitamisen kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä.

Yleisiä nimitysperusteita on tulkittava suhteessa asianomaisen viran yleisiin ja erityisiin kelpoisuusvaatimuksiin, joihin liittyen on otettava huomioon myös viran nimi, tehtäväpiiri ja virkaan liittyvät konkreettiset tehtävät.

Tämä esityksemme perustuu edellä mainituista tekijöistä johdettuun kokonaisharkintaan. Valinnan lopputuloksen kannalta eli ketä pidetään ansioituneimpana tehtävään, ratkaisevia olivat myös henkilökohtaiset ominaisuudet hoitaa asemamestarin toimenkuvan mukaisia tehtäviä. Täsmentävät haastattelut tehtiin henkilöille, joiden ominaisuuksien katsottiin olevan asemamestarin tehtävien hoidon kannalta muita hakijoita paremmat.

Esitämme seuraavia henkilöitä valittavaksi määräaikaiseen asemamestarin tehtävään:

Sami Hakonen (Keskuspaloasema),

Ari Ahdelmaa (Lieto, Kärsämäki ja Kuninkoja),

Janne Aso (Loimaa)

Määräaikaiset tehtävät täytetään ehdolla, että virkaan otetun suostumuksella haettu suppea turvallisuusselvitys / lääkärintodistus ei estä viran täyttöä.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin ottaa määräaikaiseen asemamestarin tehtävään:

Sami Hakonen (Keskuspaloasema),

Ari Ahdelmaa (Lieto, Kärsämäki ja Kuninkoja),

Janne Aso (Loimaa)

Määräaikaisesti täytettyjen virkojen sijoituspaikka on tukipalvelujen palvelualue/hallinnon palveluyksikkö.

Oikaisuvaatimusohjeet päätöksen liitteenä.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Jakelu

aoAsemamestarien virkaa hakeneet
tiedKunnan Taitoa Oy
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedJokinen Kaija
tiedKoskinen Kirsi
tiedSoininvaara Pertti
tiedViljanen Mika