Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta4726.05.20167

5695-2016 (042)

Poistettavaksi ehdotettavat saatavat 2016 osa I

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 47

Talouspäällikkö Juho Kaituri 18.5.2016:

Kirjanpitolain 5:2 §:n 1 kohdan mukaan saamiset merkitään tilinpäätökseen nimellisarvoon, kuitenkin enintään todennäköiseen arvoon. Luottotappiokirjaus voidaan tehdä jo tilikauden aikana, mutta viimeistään tilinpäätöstä laadittaessa.

Todetut menetykset ja epävarmat saamiset on poistettava ja kirjattava kuluksi tilinpäätöksessä. Saamista voidaan pitää epävarmana, jos suorituksen saamista on velallista koskevien luottotietojen tai hänen varallisuusasemaansa koskevan muun selvityksen perusteella pidettävä ilmeisen epätodennäköisenä taikka jos aloitetut perimistoimenpiteet eivät ole johtaneet suoritukseen toimitetussa ulosotossa taikka asuinpaikka on tuntematon.

Virastojen ja laitosten tulee toimittaa poistoehdotukset lauta- tai johtokuntien päätettäväksi siten, että poistoajot ehditään tehdä suunnitellussa aikataulussa, jotta epävarmat saamiset saadaan poistettua vuoden 2016 tilinpäätöksestä.

Aluepelastuslaitoksen poistettavaksi ehdotettavat saatavat ovat viime vuodelta (ennen 30.9.2015) yhteensä 18.445,40 euroa, jotka koostuvat ensihoitopalveluiden laskusaamisista. Muita laskusaatavia on 1473,64 euroa. Laskusaamisista muodostuu yhteensä 19.919,04 euroa.

Ensihoitopalveluiden laskusaamiset ovat kertyneet 16 euron omavastuuosuuksista. Poistettavaksi ehdotettaviin laskusaamisiin maksukehotukset ja perimistoimet eivät ole auttaneet. Kuljetettujen potilaiden joukossa on mm. varattomia, kodittomia, menehtyneitä sekä ulkomaalaisia, joilta perintä ei aina ole mahdollista huonon tavoitettavuuden vuoksi.

Muut laskusaatavat ovat pääosin valvontamaksujen myyntituloa, jotka ovat saattaneet jäädä suorittamatta perintätoimenpiteistä huolimatta muun muassa yrityksen selvitystilan, käynnissä olevan yrityssaneerauksen tai muutoin heikon maksuvalmiuskyvyn vuoksi.

Vaikka saamiset poistetaan tässä vaiheessa aluepelastuslaitoksen laskusaamisista, perinnästä ei kuitenkaan välttämättä luovuta.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää poistaa aluepelastuslaitoksen laskusaamiset vuoteen 2016, yhteensä 19.919,04 euroa ja ilmoittaa päätöksestään Kunnan Taitoa Oy:lle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKunnan Taitoa Oy
tiedKaituri Juho