Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta1825.03.2010

3347-2010 (116)

Sivutoimiluvan hyväksyminen

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 18

Hallintopäällikkö Olavi Leppäranta 17.3.2010:

Kunnallisen viranhaltijalain (304/03) 18:n mukaan viranhaltija ei saa ottaa vastaan eikä pitää sellaista sivutointa, joka edellyttää työajan käyttämistä sivutoimeen kuuluvien tehtävien hoitamiseen, ellei työnantaja hakemuksesta myönnä siihen lupaa. Sivutoimen myöntämisessä on huomioitava, että sivutoimen vuoksi ei saa tulla esteelliseksi tehtävässään eikä sivutoimi saa vaarantaa tasapuolisuutta tehtävän hoidossa eikä haitata tehtävän asianmukaista hoitamista. Sivutoimena ei saa harjoittaa sellaista toimintaa, joka kilpailevana toimintana ilmeisesti vahingoittaa työnantajaa.

Muusta sivutoimesta viranhaltijan on tehtävä ilmoitus työnantajalle, joka voi, työntekijää kuultuaan, kieltää tällaisen sivutoimen, jos se vaikuttaa esteellisyyteen, vaarantaa tasapuolisuuden tai kilpailevana toimintana vahingoittaa työnantajaa.

Hallintosäännön 36 §:n mukaan sivutoimiluvan myöntämisestä sekä sivutoimen vastaanottamisen ja pitämisen kieltämisestä päättää viranhaltijaa lähin ylempi monijäseninen viranomainen. Sivutoimi-ilmoitus tehdään viraston päällikölle. Viraston päällikkö tekee sivutoimi-ilmoituksen kaupunginjohtajalle.

Aluepelastustoimen johtosäännön 3 §:n mukaan lautakunta voi siirtää toimivaltaansa alaiselleen viranhaltijalle.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää siirtää toimivaltaansa sivutoimiluvan myöntämisestä sekä sivutoimen vastaanottamisen ja pitämisen kieltämisestä pelastusjohtajalle alaistensa viran- ja toimenhaltijoiden osalta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedSainio Jari