Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta1725.03.2010

3338-2010 (111)

Eräiden aluepelastustoimen vakanssien lakkauttaminen

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 17

Hallintopäällikkö Olavi Leppäranta 17.3.2010:

Henkilöstöstrategian johtamisen painopistealueen yhtenä kriittisenä menestystekijänä on vahvistettu toimiva henkilöstösuunnittelu, jolla varaudutaan palvelutoiminnan haasteisiin ja palvelurakenteen muutostarpeisiin. Vakanssirakenteen tulee vastata henkilöstötarvetta ja olla ajantasainen. Yksi tavoitetta tukevana toimenpide on tarpeettomien vakanssien lakkauttaminen.

Pitkään täyttämättä olleiden vakanssien osalta tulee selvittää niiden mahdollinen käyttötarve. Mikäli sellaista tarvetta ei ole, tulee ne lakkauttaa.

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksessa on ollut täyttämättä mm. hälytysmestarin virka (vak.nro 100308), joka aluepelastustoimen alkuvaiheessa suunniteltiin muutettavaksi viestiliikennepäällikön viraksi. Toimintaympäristössä tapahtuneiden muutosten johdosta muutostarvetta ei enää ole, vaan virka voidaan lakkauttaa.

Aluepelastuslaitoksen valmiussuunnittelijan toimi (vak.nro 100668) muutettiin kaupunginhallituksen hallintojaoston päätöksellä 16.6.2009 § 192 valmiussuunnittelijan viraksi. Samassa päätöksessä todettiin, että valmiussuunnittelijan virkaan tulee valita aluepelastuslaitoksessa vastaavassa toimessa oleva henkilö ja valinnan saatua lain voiman tulee ko. toimi lakkauttaa. (Valinta on saanut lain voiman.)

Varsinais-Suomen aluepelastustoimen johtosäännön mukaan aluepelastuslautakunta päättää virkojen ja työsopimussuhteiden perustamisesta ja lakkauttamisesta.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää lakkauttaa 1.4.2010 alkaen aluepelastuslaitoksen hälytysmestarin viran (vak.nro 100308) ja valmiussuunnittelijan työsopimussuhteen (vak.nro 100668).

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKeskushallinto, henkilöstöasiat