Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto3917.04.20198

1904-2019 (07 02 01)

Yhteydenotot

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 39

Sihteeri Tiina Mäkinen 17.4.2019:

EhdotusVanhusneuvosto keskustelee sille osoitetuista yhteydenotoista.

PäätösPuheenjohtaja Soili Raitanen esitteli Turun Kaupunkilähetys ry:n järjestökoordinaattori Katja Laineen yhteydenottoa koskien vanhusneuvoston mahdollista puoltolausuntoa haettaessa rahoitusta Iso-Heikkilän ja Patterihaan alueelle sijoitettaviin ikäihmisten käytössä maksutta oleviin kuntosalilaitteisiin. Vanhusneuvosto piti asiaa tärkeänä ja päätti puoltaa hakemusta. Puheenjohtaja SoiliRaitanen valtuutettiin lähettämään järjestökoordinaattori Laineelle tiedoksi sähköpostitse, että vanhusneuvosto puoltaa hakemusta.

Toisena yhteydenottona käsiteltiin Marja-Liisa Salmisen 8.4.2019 soittoa sihteerille. Salmisen mukaan Turun Sanomat ja Lounais-Suomen Tietojakelu Oy ovat ilmoittaneet, että sanomalehtien ja muun varhaisjakelu siirtyy nykyisestä 50 metristä 200 metriin 8.5.2019 alkaen. Asiassa ei Salmisen mukaan ole valitusoikeutta. Mikäli maksaa 9 €/kuukaudessa tuodaan varhaisjakelu aiempaan laatikkoon. Maisa Saloniemi otti tehtäväkseen selvittää huomioidaanko asiakkaan ikä jakelupäätöstä tehtäessä. Neuvostosta osa muisteli, että aiemmin 75 vuotta täyttäneet asiakkaat ovat saaneet lehdet normaalisti lähilaatikkoon ilman lisämaksua. Saloniemi selvittää Lounais-Suomen Tietojakelu Oy:ltä myös Salmisen saaman jakelupäätöksen perusteet.

Puheenjohtaja Soili Rantanen esitteli Liikkuvan resurssikeskuksen Antero Lehtosen yhteydenottoa, jossa tiedusteltiin vanhusneuvoston kiinnostusta osallistua Asumisen apu -hankkeeseen. Vastaava hanke on aiemmin toteutettu Espoossa (ks. https://www.asumisenapu.fi/). Matti Rantanen ehdotti, että toimialajohtaja Riitta Liuksalta kysytäänosallistuuko hyvinvointitoimiala jo johonkin vastaavaan hankkeeseen tai onko ko. hanke jo hyvinvointitoimialan tiedossa. Vanhusneuvosto päätti, että asia otetaan seuraavan kokouksen listalle puheenjohtaja Soili Raitasen esittelystä.

Leif Westerén tiedotti, että kolme penkkiä on kaupungin mukaan tulossa Kunnallissairaalantien ja Vähäheikkiläntien välille Luolavuorentielle ja Kaskentien ja Luolavuorentien välille keväällä (ks. myös vanhusneuvoston 20.3.2019 kokouksen pöytäkirja § 29).