Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto3517.04.20194

3470-2019 (07 02 01)

Rollaattoria käyttävien asiakkaiden esteettömät istumapaikat Turun kaupunginteatterissa

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 35

Sihteeri Tiina Mäkinen 17.4.2019:

Vanhusneuvoston ja vammaisneuvoston 20.3.2019 pitämässä yhteiskokouksessa, 23 §, vammaisneuvoston jäsen Päivi Holmin mukaan Turun kaupunginteatterin katsomotilassa on edessä invapaikkoja pyörätuoliasiakkaille, mutta rollaattoria käyttäville asiakkaille ei katsomossa ole esteettömiä istumapaikkoja. Rollaattori on liikkumisen apuväline; sen päällä ei voi istua koko näytöksen ajan. Näin ollen tarvittaisiin rollaattoriasiakkaille esteettömiä istumapaikkoja.

Vanhusneuvoston jäsen Matti Rantanen lupasi selvitellä asiaa. Sovittiin, että Rantanen tiedottaa asiasta vanhusneuvoston seuraavassa kokouksessa ja asia välitetään tämän jälkeen vammaisneuvostolle tiedoksi.

Matti Rantanen esittelee asian 17.4.2019 kokouksessa.

EhdotusVanhusneuvosto päättää osaltaan asian jatkokäsittelystä.

PäätösMatti Rantanen oli selvittänyt asiaa Turun kaupunginteatterin tuotantopäällikkö Jan Toikalta. Päänäyttämön, pienen näyttämön ja Sopukan katsomoissa löytyy rollaattoria käyttäville istumapaikat. Lippuja varatessa on mainittava, että käyttää rollaattoria. Näin kaupunginteatteri tietää ennakolta varata sopivan määrän henkilökuntaa näytöksiin opastamaan rollaattoriasiakkaita. Rantasen mukaan varatessa lippua netin kautta ei ole mahdollista ilmoittaa, että käyttää rollaattoria.

Varapuheenjohtaja Anita Birstolin otti tehtäväkseen tiedustella Turun kaupunginteatterin hallituksen kokouksessa nettivarauksen yhteydessä mahdollisuutta ilmoittaa samalla rollaattorin käytöstä. Maisa Saloniemelle annettiin tehtäväksi tiedottaa Rantasen selvitys vammaisneuvostolle.