Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto8622.10.20201

11497-2020 (05 21 00, 05 04 00)

Valvontaviranomaisten ratkaisut ja lausunnot

Tiivistelmä: -

Vammais § 86

Sihteeri Sari Huusko 15.10.2020:

Varsinais-Suomen sote-järjestöjen ensimmäinen neuvottelukunta

Sotemuutos113-organisaatio on ilmoittanut seuraavaa:

”Varsinais-Suomen sote-järjestöjen ensimmäinen neuvottelukunta perustettiin 18.9.2020. Neuvottelukunnan tehtävänä on toimia sote-järjestöjen yhteisenä edustajana tulevan sote-maakunnan valmisteluyhteistyössä. Neuvottelukunnan toimikausi on kaksi vuotta ja ensimmäisen toimintavuoden tehtävänä tulee olemaan neuvottelukunnan toimintasäännön luominen ja suunnitelma sote-järjestöjen yhteistyön rakentamiselle ja viestinnälle JärjestöSotehanke 113:n jälkeen.

Sote-järjestöjen neuvottelukunnan toiminnan tavoitteena on sote-järjestöjen vahvistunut vaikuttaja- ja asiantuntijarooli tärkeänä osana maakuntaa ja sote-palvelujärjestelmää Varsinais-Suomessa sekä kansalaisjärjestötoiminnan turvatummat toimintaedellytykset kuntatasolla. Neuvottelukunta kokoontuu 2-4 kertaa vuodessa. Se voi järjestää myös esim. vuosittain kaikkien sote-järjestöjen yhteisen järjestöfoorumin ja sillä on mahdollisuus perustaa työryhmiä (esim. sosiaali-ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman teemaryhmien mukaan), jotka valmistelevat asioita ja tekevät esityksiä neuvottelukunnalle edustamansa sektorin asioista ja tekevät lausuntoja tms.

Neuvottelukunnan jäsenet toimivat oman järjestönsä resurssilla, eikä neuvottelukunnalla ole käytössä yhteistä budjettia. 25 sote-järjestöä oli etukäteen nimennyt oman ehdokkaansa neuvottelukuntaan. Varsinaisessa äänestyksessä 66 eri sote-järjestönedustajaa käytti äänioikeuttaan. Neuvottelukuntaan valittiin viisitoista eniten ääntä saanutta ehdokasta. Eniten ääniä saanut ehdokas valittiin puheenjohtajaksi ja toiseksi eniten ääniä saanut varapuheenjohtajaksi.

Neuvottelukuntaan valittu kokoonpano edustaa monipuolisesti eri kohderyhmäjärjestöjä, lisäksi mukana ovat toiminta-alueen järjestöjen yhteisjärjestöt. Onnittelut kaikille neuvottelukuntaan nimetyille ja menestystä tulevaan”Sote-järjestöjen neuvottelukunnan valittu kokoonpano:

EhdotusMerkitään vammaisneuvoston tiedoksi .