Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto5623.05.20199

737-2019 (07 02 01, 05 21 00)

Muut asiat

Tiivistelmä: -

Vammais § 56

Sihteeri Sari Huusko:

Helsingin vammaisneuvosto on ottanut esille kadunvarsille jätettävien sähköpotkulautojen aiheuttamat ongelmatilanteet erityisesti näkövammaisille. Seurataan kehitystä Turun osalta.

Tiedoksi Konsernihallinnon asiakkuudet ja osallisuus -yksikön viesti:

Vanhusneuvoston ja vammaisneuvoston toimikausi on päättymässä. Uusien neuvostojen valintaprosessi käynnistyy kaikille vanhus- ja vammaisjärjestöille avoimella tiedotustilaisuudella ti 4.6. klo 17.00-18.30 Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksessa (Puistokatu 11, 20100 Turku).

Tilaisuudessa kerrotaan vanhusneuvoston ja vammaisneuvoston toiminnasta sekä uusien neuvostojen valintamenettelystä.

Järjestöt voivat asettaa turkulaisen edustajansa ehdolle vanhusneuvostoon ja vammaisneuvostoon 27.5.-20.6.2019.Tuolloin neuvostojen verkkosivuilla (www.turku.fi/vanhusneuvosto ja www.turku.fi/vammaisneuvosto) on linkki ilmoittautumislomakkeeseen, jolla järjestön edustaja ilmoitetaan ehdolle neuvostoon.

Ehdokkaan asettamiseksi vanhus- ja vammaisjärjestöjen pitää kokouksessaan valita omasta järjestöstään sopiva henkilö ehdolle neuvostoon. Päätös valinnasta tulee kirjata pöytäkirjaan ja pöytäkirja pitää lähettää sähköpostilla osallisuuden erityisasiantuntija Mirja Teräkselle (mirja.teras@turku.fi).

Ilmoittautumisajan päätyttyä Turun kaupungin konsernihallinnon alainen asiakkuudet ja osallisuus -yksikkö sekä neuvostojen sihteerit valikoivat ehdokkaista kaupunginhallitukselle esitettävät järjestöedustajat, joista kaupunginhallitus päättää.

EhdotusMerkitään vammaisneuvoston tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.