Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto2517.03.2016

12122-2015 (613, 627)

Lausunto asemakaavan valmistelusta Raunistulan kaupunginosaan os. Ramstedtinkatu 4

Tiivistelmä: -

Vammais § 25

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 8.3.2016:

Ympäristötoimiala on lähettänyt vammaisneuvostolle osallistumis- ja arviointisuunnitelman koskien asemakaavanmuutosta Ramstedtinkatu 4.

Asemakaavanmuutos laaditaan Raunistulan kaupunginosaan korttelin 23 tontille 27 sekä polkupyöräilylle, jalankululle ja huoltoajolle varatulle katualueelle ”Erik Jorpeksen raitti”.

Suunnittelualue on tällä hetkellä rakentamaton ja maasto on tasainen. Alueelta on purettu siilorakennukset. Toijalan radan junaliikenne aiheuttaa melua ja tärinää. Pyörätie ja kunnallistekniikka on rakennettu. Alueella on tilavaraus radan alittavalle kävely- ja pyöräilytielle sekä huoltoyhteydelle.

Asemakaavanmuutoksen tarkoituksena on tontin maankäytön tehostaminen. Alue on nivelkohta vanhan pientaloalueen ja rakenteilla olevan kerrostalokorttelin välissä. Kaavan tavoitteena on kaupunkikuvallisesti eheä kokonaisuus, joka huomioi viereisten alueiden erilaiset mittakaavat.  Kaavamuutoksella tutkitaan Erik Jorpeksen raitin toiminnallisuutta ja mitoitusta sekä mahdollisuuksia avata joukkoliikenteen reitti Konsantieltä Raunistulantielle.

12.12.2009 voimaan tulleessa asemakaavassa tontin 27 korttelialue on asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialuetta. Asemakaavassa on määritelty mm. sallittu kerrosten määrä, rakennusoikeus, ääneneristävyys, autopaikkojen määrä sekä leikki- ja oleskelupihojen vähimmäispinta-alat.

Tiedot ilmenevät linkistä http://ympto.turku.fi/ympakaavi/sivut/Kaavoitus/sivut/Asemakaavoitus/sivut/Asemakaavat.php?content=Kaavahaku Osoitteeksi hakuun merkitään Ramstedtinkatu 4

EhdotusVammaisneuvosto päättää lausunnostaan.

PäätösVammaisneuvosto toteaa, että se edellyttää alueen suunnittelussa noudatettavan Esteetön ympäristö –ohjekortteja (SuRaKu).

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu