Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Tarkastuslautakunta 2017-20211926.02.20198

1381-2019 (07.00, 07 01 01, 07 01 00, 00 01 01)

Kj 28.1.2019 Tietosuojapolitiikan ja lokienhallintapolitiikan käyttöönottaminen

Tiivistelmä: -

Tlk2017- § 19

Revisiotoimisto 19.2.2019:

 

Kaupunginjohtaja on 28.1.2019 päättänyt, että Turun kaupunkikonsernissa otetaan käyttöön liitteinä olevat tietosuojapolitiikka ja lokienhallintapolitiikka.

 

Turun kaupungille on laadittu tietosuojapolitiikka sekä lokienhallintapolitiikka. EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen myötä henkilötietojen käsittely ja tietosuoja ovat saaneet lisää painoarvoa. Uudet politiikat luovat viitekehyksen, joka määrittää periaatteet, toimintatavat sekä vastuut.

 

Tietosuojapolitiikka määrittää ne periaatteet, toimintatavat, vastuut, valvonnan ja seuraamusjärjestelmän, joita noudatetaan Turun kaupungin tietosuojan toteuttamisessa ja kehittämisessä. Tämä tietosuojapolitiikka koskee henkilötietojen käsittelyä, jossa Turun kaupunki, sen organisaatioyksikkö, lautakunta tai muu taho toimii rekisterinpitäjänä.

 

Tietojärjestelmien käyttö ja ylläpito tuottaa paljon erilaista tapahtumatietoa – sekä teknistä että järjestelmän käyttöä kuvaavaa. Yleisesti tällaista tietoa kutsutaan lokitiedoksi. Lokitiedoilla pystytään jäljittämään järjestelmien teknisiä tapahtumia (jolloin lokitieto auttaa järjestelmien ylläpidossa, kehittämisessä ja viankorjauksessa) tai järjestelmien käyttöä ja tietojen katselua (käyttöloki). Käyttölokitietoja hyödynnetään järjestelmän sidosryhmien – omistajaorganisaation, käyttäjien sekä henkilötietojen osalta rekisteröityjen – oikeuksien turvaamiseen sekä mahdollisten väärinkäytösten selvittämiseen ja ennalta ehkäisyyn. Lokienhallintapolitiikka määrittää Turun kaupungin lokien käsittelyn periaatteet, toimintatavat ja vastuut.

 

Oheismateriaali 1               Kj 28.1.2019 Tietosuojapolitiikan ja lokienhallintapolitiikan käyttöönottaminen

 

Oheismateriaali 2               Liite 1: Tietosuojapolitiikka (sis. seuraamukset tietosuojarikkomuksista ja –rikoksista)

 

Oheismateriaali 3               Liite 2: Lokienhallintapolitiikka

 

Ehdotus        Tarkastuslautakunta päättää merkitä kaupunginjohtajan päätöksen tietosuojapolitiikan ja lokienhallintapolitiikan käyttöön ottamisesta tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.