Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Tarkastuslautakunta 2017-20211826.02.20197

2350-2019 (01 01 00)

Tarkastussihteerin viran lakkauttaminen ja työsopimussuhteisen toimen perustaminen

Tiivistelmä: -

Tlk2017- § 18

Revisiotoimisto 19.2.2019:

 

Kuntalain mukaan tehtävää, jossa käytetään julkista valtaa, hoidetaan virkasuhteessa. Kun virka, jossa ei käytetä julkista valtaa, tulee avoimeksi, se lakkautetaan. Viran perustamisesta ja lakkauttamisesta päättää valtuusto tai hallintosäännössä määrätty kunnan muu toimielin.

 

Jos viran tehtäviin ei kuulu julkisen vallan käyttöä, työnantaja voi päättää, että virkasuhde muutetaan työsopimussuhteiseksi toimeksi.

 

Turun kaupungin hallintosäännön (Kv 29.5.2017 ja 29.1.2018) 38 §:n mukaan tarkastuslautakunnalla on yleinen toimivalta kaupungin hallinnon ja talouden tarkastuksessa. Tarkastuslautakunta päättää niistä tarkastuksen ja arvioinnin sisältöön, raportointiin, lautakunnan hallintoon ja talouteen kuuluvista asioista, jotka lain mukaan eivät kuulu muiden toimielinten toimivaltaan.

 

Hallintosäännön 78 §:n mukaan tarkastuslautakunta päättää, siltä osin kuin asia ei kuulu kaupunginvaltuuston päätettäväksi, tarkastuslautakunnan alaisten virkojen perustamisesta, muuttamisesta, lakkauttamisesta sekä virkanimikkeen muuttamisesta. Sama viranomainen, joka päättää viran perustamisesta, päättää virkasuhteen muuttamisesta työsuhteeksi, ellei se ole siirtänyt päätösvaltaa asiassa muulle toimielimelle tai viranhaltijalle.

 

Revisiotoimistossa on avoin tarkastussihteerin (vakanssi nro 000055) virka. Tarkastussihteerin virka tulisi lakkauttaa ja viran tilalle tulisi perustaa tarkastussihteerin työsopimussuhteinen toimi.

 

 

Kaupunginreviisori Kari Koivuluhta:

 

Ehdotus        Tarkastuslautakunta päättää lakkauttaa tarkastussihteerin viran vakanssinumero 000055 ja perustaa tarkastussihteerin kuukausipalkkaisen työsopimussuhteisen toimen, jonka tehtäväkohtainen palkka on 2136 €/kk (KVTES /01TOI060), ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteinen tutkinto, soveltuva ammatillinen perustutkinto tai soveltuva ammatti- tai erikoisammattitutkinto sekä riittävä tehtävään soveltuva työkokemus.

 

 

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.