Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Tarkastuslautakunta 2017-20219018.10.20183

1719-2017 (041)

Talousarvion toteutuminen 1.1.2018 - 30.9.2018

Tiivistelmä: -

Tlk2017- § 90

Revisiotoimisto 12.10.2018:

 

Toimikauden 2017 - 2021 tarkastuslautakunnan vuoden 2018 talousarvion toteutumasta ajetaan SAP BI -tietovarastosta Kustannuspaikkaryhmän (TLK) meno- ja tuloraportti ajalta 1.1. - 30.9.2018.

 

Oheismateriaali 1Tarkastuslautakunta, Kustannuspaikkaryhmän meno- ja tuloraportti 1.1. - 30.9.2018

 

Kaupunginhallituksen 18.12.2017 § 547 hyväksymien strategisten sopimusten noudattamista ja täytäntöönpanoa koskevat määräysten mukaan muun muassa:

 

2. Tavoitteiden ja toimenpiteiden sitovuus

 

Kaupunginvaltuusto antaa talousarvion noudattamista koskevat määräykset siitä, miten talousarvio ja sen perustelut sitovat kaupungin viranomaisia. Kaupunginhallitus antaa määräykset, siitä miten strategisiin sopimuksiin kirjatut sitovat tavoitteet ja toimenpiteet sitovat kaupungin viranomaisia.

 

Näillä ohjeilla määrätään siitä, miten strategisissa sopimuksissa asetetut tavoitteet ja toimenpiteet sitovat kaupungin viranomaisia kaupunginhallitukseen nähden.

 

 

3. Toiminnan ja talouden seuranta

3.1 Osavuosikatsaukset toiminnan ja talouden kehittymisestä

 

Kaupunginvaltuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle annetaan osavuosikatsaukset toiminnan ja talouden kehittymisestä kolme kertaa vuodessa tilikauden aikana. Neljäs toiminnan ja talouden toteutumisesta annettava raportti on tilinpäätös.

Osavuosikatsauksissa raportoidaan arviot kaupunginvaltuuston sitoviksi vahvistamien tavoitteiden ja talousarviolausekkeiden toteutumisesta tilikaudella.

 

Ensimmäinen osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1. - 31.3.

 

Osavuosikatsaus, joka annetaan toukokuussa sisältää talouden katsauksen sekä talous ja henkilöstötavoitteiden toteutumisennusteen

 

Toinen osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1. - 30.6.

 

Osavuosikatsaus, joka annetaan elokuussa sisältää toiminnan ja talouden katsauksen sekä ennusteen strategisten (toiminnallisten), taloudellisten ja henkilöstötavoitteiden toteutumisesta.

 

Kolmas osavuosikatsaus laaditaan raportointiajalta 1.1. - 30.9.

 

Osavuosikatsaus, joka annetaan marraskuussa sisältää talouden katsauksen sekä talous- ja henkilöstötavoitteiden toteutumisennusteen

 

Tilinpäätös laaditaan tilikaudelta, joka on kalenterivuosi.

 

Tilinpäätös sisältää toimintakertomuksen sekä kaupungin ja konsernin tilinpäätöslaskelmat sekä talousarvion toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisvertailut.

 

Ensimmäinen ja kolmas osavuosikatsaus tulee tuoda kaupunginhallituksen käsittelyyn viiden viikon sisällä raportointikauden päättymisestä. Toinen osavuosikatsaus tulee tuoda kaupunginhallituksen käsittelyyn yhdeksän viikon sisällä raportointikauden päättymisestä. Kaupunginhallitus laatii tilinpäätöksen tilikautta seuraavan maaliskuun loppuun mennessä.

 

 

3.3 Kuukausiraportointi toiminnan ja talouden kehittymisestä

 

Toimielinten tulee jatkuvasti arvioida oman toimialansa talouden ja toiminnan toteutumista ja esittää kaupunginhallitukselle niiden pohjalta välittömästi tai osavuosikatsausten yhteydessä toimenpiteet talousarviossa pysymiseksi.

 

Toimialajohtajat ja liikelaitosjohtajat raportoivat toiminnan ja talouden kehittymisestä kuukausiraportein omalle lautakunnalleen tai johtokunnalleen. Raportoitavat tavoitteet sisältyvät toimialan operatiivisiin sopimuksiin.

 

Toimialajohtajan ja liikelaitosjohtajan tulee erikseen annettavan aikataulun ja ohjeen mukaisesti raportoida toimialansa toiminnasta ja taloudesta kaupunginjohtajalle sekä huolehtia siitä, että kaupunginjohtajalla on valvontaa varten riittävät tiedot toimialan toiminnasta.

 

4. Henkilöstön palkkaamiseen liittyvät määräykset

 

Henkilökuntaa voidaan palkata vain talousarvion määrärahan ja työvoiman käytölle asetetun henkilötyövoimamäärän puitteissa.

 

Kokouksessa revisiotoimisto selostaa vuoden 2018 talousarvion toteutumista.

 

Kaupunginreviisori Kari Koivuluhta:

 

Ehdotus        Tarkastuslautakunta päättää merkitä kustannuspaikan 10200 (TLK) talousarvion toteutumisraportin sekä revisiotoimiston selostuksen vuoden 2018 talousarvion toteutumisesta tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.