Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Tarkastuslautakunta 2017-20211322.02.20188

11353-2012 (065, 021, 029)

KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n vastuunalaisen tilintarkastajan vaihtaminen

Tiivistelmä: -

Tlk2017- § 13

Revisiotoimisto 19.2.2018:

 

Turun kaupungin ja KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n välillä on 9.5.2017 allekirjoitettu optiosopimus Turun kaupungin hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista Turun kaupunginvaltuuston toimikautta 2017-2018 vastaavilta vuosilta.

 

Sopimuksen kohdassa 10 ”Vastuunalainen tilintarkastaja ja muut palvelussa käytettävät henkilöt” todetaan:

” Toimeksiannon saaja on julkishallinnon ja -talouden tilintarkastuslautakunnan hyväksymä yhteisö (JHTT-yhteisö). Yhteisö on määrännyt vastuunalaiseksi tilintarkastajaksi JHT-tilintarkastaja Leif-Erik Forsbergin, joka toimii tehtävässään virkavastuulla. Vastuunalainen JHT -tilintarkastaja toimii yhdyshenkilönä Toimeksiantajan suuntaan ja vastaa toiminnan sujuvuudesta ja ammatillisesta tasosta sekä seurannasta. Tarjouksessa vastuunalaiseksi JHT-tilintarkastajaksi nimetyn henkilön on kyettävä lähtökohtaisesti toimimaan vastuunalaisena koko sopimuskauden 2017 - 2018. Mikäli toimikauden aikana erityisen painavasta syystä on tarpeen vaihtaa vastuunalaista tilintarkastajaa, on asiasta sovittava etukäteen Turun kaupungin tarkastuslautakunnan kanssa.”

 

”Toimeksiannon saajan henkilöstöltä edellytetään ammatillista osaamista, yhteistyökykyä ja joustavuutta sekä riittävää kielitaitoa. Toimeksiannon saaja käyttää palveluun henkilöitä, jotka soveltuvat pätevyydeltään ja kokemukseltaan tehtävään. Toimeksiannon saaja vastaa siitä, että he ovat Toimeksiantajan käytettävissä tehtävän edellyttämässä määrin. Jos Toimeksiantaja ei ole tyytyväinen Toimeksiannon saajan palvelun toimittamisessa käyttämään henkilöön, Toimeksiannon saaja sitoutuu Toimeksiantajan vaatimuksesta vaihtamaan viivytyksettä ja veloituksetta henkilön, jolta puuttuu riittävä ammattitaito tai joka muutoin ei Toimeksiantajan perustellun näkemyksen mukaan ole sopiva kyseiseen tehtävään. Mikäli Toimeksiannon saajan tarjouksessa on nimetty henkilöt, jotka toimittavat palvelun, Toimeksiannon saajalla ei ole oikeutta vaihtaa sopimuksessa nimettyjä henkilöitä kesken sopimuskauden ilman Toimeksiantajan suostumusta. Mikäli tarjouksessa nimetty henkilö ei Toimeksiannon saajasta riippumattomista syistä ole käytettävissä palvelun toimittamiseen sopimuksen mukaisesti, on Toimeksiannon saaja velvollinen osoittamaan hänen tilalleen toisen henkilön, jolla on vastaava pätevyys ja ammattitaito. Toimeksiannon saajalla on olemassa sijaisjärjestely mahdollisten sairastapausten tai muiden yllättävien poissaolojen varalle.”

 

KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n vastuunalaisena tilintarkastajana on nykyisen sopimuskauden alusta, vuodesta 2013 alkaen, toiminut JHT, KHT Leif-Erik Forsberg. Forsberg on 18.2.2018 päivätyssä ilmoituksessaan esittänyt vastuunalaisen tilintarkastajan vaihdosta. Vastuunalaisen tilintarkastajan vaihdoksen perustelut on tilintarkastaja esittänyt tarkastuslautakunnalle aiemmin.

 

Uudeksi vastuunalaiseksi tilintarkastajaksi KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy esittää JHT, KHT Jorma Nurkkalaa ja hänen varahenkilökseen JHT, KHT Mari Säynätjokea.

 

Hallintosäännön (Kv 29.5.2017 ja 29.1.2018) 39 §:n mukaan kaupunginreviisori allekirjoittaa kaupunginvaltuuston päätöksen perusteella tehtävän tilintarkastuspalvelujen hankintasopimuksen, jonka varmentaa tarkastuslautakunnan sihteeri.

Ehdotus        Tarkastuslautakunta päättää muuttaa 9.5.2017 päivättyä tilintarkastussopimusta siten, että 1.3.2018 alkaen Turun kaupungin uudeksi vastuunalaiseksi tilintarkastajaksi nimetään KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n JHT, KHT Jorma Nurkkala ja hänen varahenkilökseen JHT, KHT Mari Säynätjoki.

 

          Tarkastuslautakunta oikeuttaa revisiotoimiston tekemään vastuunalaisen tilintarkastajan vaihdokseen liittyvät tarvittavat muutokset tilintarkastussopimukseen.

PäätösTarkastuslautakunta päätti muuttaa 9.5.2017 päivättyä tilintarkastussopimusta siten, että 1.3.2018 alkaen Turun kaupungin uudeksi vastuunalaiseksi tilintarkastajaksi nimetään KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n JHT, KHT Jorma Nurkkala ja hänen varahenkilökseen JHT, KHT Mari Säynätjoki.

Tarkastuslautakunta päätti oikeuttaa revisiotoimiston tekemään vastuunalaisen tilintarkastajan vaihdokseen liittyvät tarvittavat muutokset tilintarkastussopimukseen.

Lisäksi tarkastuslautakunta päätti, että pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastetaan tässä kokouksessa.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta.

Jakelu

aoKPMG Julkishallinnon palvelut Oy