Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Tarkastuslautakunta 2017-20214521.11.20175

12407-2017 (045)

KPMG Oy Ab:n lisätoimeksiantoa koskeva ilmoitus Turun kaupungin tarkastuslautakunnalle

Tiivistelmä: -

Tlk2017- § 45

Revisiotoimisto 17.11.2017:

 

KPMG Oy Ab on vastuunalaisen tilintarkastajan ilmoituksen mukaan 30.10.2017 tehnyt Turun kaupungille tarjouksen perustuen Turun kaupungin tarjouskilpailuun koskien kaupungin toimialan valitun prosessin kehittämistä. Tarjouksen perusteella työn hinnoittelu perustuu muun muassa Turun kaupungin puitesopimuksen mukaiseen hinnoitteluun. Tarjouksen mukaan työ alkaisi marraskuussa 2017.

 

Turun kaupungin ja KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n välillä on 9.5.2017 päivätty sopimus Turun kaupungin hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista.

 

Sopimuksen mukaan toimeksiannon saaja/tilintarkastaja ei saa ilman tarkastuslautakunnan etukäteen antamaa suostumusta ottaa vastaan lisätoimeksiantoja tai muita tehtäviä Turun kaupungilta. Toimeksiannon saajaan / tilintarkastajaan rinnastetaan sopimuksen mukaan tilintarkastusyhteisön kanssa samaan konserniin tai ketjuun kuuluvat yhtiöt ja toimeksiannon saajan määräysvallassa olevat yhtiöt.

 

Sopimuksen mukaan lisätoimeksiannot eivät saa vaarantaa tilintarkastuksen riippumattomuutta.

 

Tarkastuslautakunta tekee päätöksensä kuultuaan vastuunalaista tilintarkastajaa siitä, vaarantuuko tilintarkastajan riippumattomuus lisätoimeksiantojen tai muiden tehtävien johdosta.

 

Vastuunalainen tilintarkastaja JHT KHT Leif-Erik Forsberg on 10.11.2017 kirjallisesti ilmoittanut, että kyseinen toimeksianto ei vaaranna tilintarkastajan riippumattomuutta.

 

Kauden 2013-2016 tarkastuslautakunta on 26.11.2013 § 84 päättänyt menettelystä, että tilintarkastajan tulee antaa selvitys kirjallisena siitä, että vaarantavatko lisätoimeksiannot tai muut tehtävät tilintarkastajien riippumattomuuden. Lisäksi tarkastuslautakunta on päättänyt, että tarkastuslautakunnan puheenjohtaja voi kaupunginreviisorin esityksestä päättää ennakkohyväksynnän antamisesta kiireellisille toimeksiannoille.

 

Kokouksessa kuullaan revisiotoimiston selostus asiasta.

 

Kaupunginreviisori Kari Koivuluhta:

 

Ehdotus        Tarkastuslautakunta päättää merkitä tiedokseen KPMG Oy Ab:n lisätoimeksiantoa koskevan ilmoituksen toimeksiantoa koskevasta tarjouksesta ja vastuunalaisen tilintarkastajan ilmoituksen siitä, että tilintarkastajan riippumattomuus ei vaarannu toimeksiannon seurauksena.

 

          Tarkastuslautakunta päättää, että tilintarkastajan tulee antaa selvitys kirjallisena siitä, että vaarantavatko lisätoimeksiannot tai muut tehtävät tilintarkastajan riippumattomuuden.

 

          Tarkastuslautakunta päättää, että tarkastuslautakunnan puheenjohtaja voi kaupunginreviisorin esityksestä päättää ennakkohyväksynnän antamisesta kiireellisille toimeksiannoille.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.