Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Tarkastuslautakunta 2017-2021523.08.20175

8992-2017 (000)

Esittely tarkastuslautakunnan kokouksissa ja kaupunginreviisorin varahenkilöt

Tiivistelmä: -

Tlk2017- § 5

Revisiotoimisto 18.8.2017:

 

Hallintosääntö (Kv 29.5.2017 § 105) 18. luku 120 § Esittely:

 

”Asiat päätetään toimielimen kokouksessa viranhaltijan esittelystä. Esittelijän ehdotus on käsittelyn pohjana. Mikäli esittelijä on muuttanut esityslistalla ole-vaa ehdotustaan ennen kuin toimielin on tehnyt päätöksen asiasta, pohjaehdotus on muutettu ehdotus. Jos esittelijä on peruuttanut ehdotuksensa, asia on poistettava esityslistalta, jollei toimielin toisin päätä.

 

Toimielimen, tai kaupunginhallituksessa puheenjohtajan niin vaatiessa esitteli-jän on esiteltävä muukin kuin esityslistalla mainittu asia toimielimessä. Samalla tulee päättää esittelyn määräajasta.

 

Esittelijästä määrätään toimielimen johtosäännössä tai toimielimen erillisellä päätöksellä. Esittelijän ollessa poissa tai esteellinen esittelijänä toimii hänen sijaisekseen tai varahenkilökseen määrätty.

 

Toimielin voi erityisestä syystä päättää, että asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä. Tällöin puheenjohtajan ehdotus on käsittelyn pohjana.

 

Esittelijällä on oikeus merkitä eriävä mielipiteensä pöytäkirjaan tai päätökseen.”

 

Hallintosäännön (Kv 29.5.2017 § 105) mukaan lautakunnan kokouksissa asiat esittelee kaupunginreviisori. Kaupunginreviisori voi määrätä alaisensa viranhaltijan esittelemään määrätyt asiakokonaisuudet taikka yksittäisen asian. Hallintosäännön mukaan kaupunginreviisorin estyneenä ollessa hoitaa hänen tehtäviään tarkastuslautakunnan määräämä revisiotoimiston viranhaltija.

 

Kaupunginreviisoria koskevat asiat kokouksessa esittelee lautakunnan puheenjohtaja.

 

Kaupunginreviisorin toimivalta on määritelty hallintosäännössä (Kv 29.5.2017 § 105) §:ssä 39.

 

Kaupunginreviisori Kari Koivuluhta:

 

Ehdotus        Tarkastuslautakunta päättää merkitä esittelyssä noudatettavan menettelyn tiedokseen.

 

Lisäksi tarkastuslautakunta päättää, että kaupunginreviisorin estyneenä ollessa hänen tehtäviään hoitaa tarkastuspäällikkö Seppo Laakso, tämän estyneenä ollessa tarkastuspäällikkö Rami Aaltonen ja tämänkin estyneenä ollessa tarkastuspäällikkö Heikki Korhonen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kaupunginreviisori Kari Koivuluhta toimi kokouksen sihteerinä tämän pykälän käsittelyn aikana.

Tarkastuspäälliköt Rami Aaltonen, Heikki Korhonen ja Seppo Laakso saapuivat paikalle klo 8.21 asian 5 käsittelyn jälkeen.