Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta4203.04.20245

7602-2018 (02 08 00, 07.03)

Rahastuslaitteiden tilaus INIT GmbH:lta

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään hankittavaksi 60 kpl rahastuslaitteita huoltokierron parantamiseksi.

Tksjlk § 42

Kehittämispäällikkö Topias Pihlava 12.3.2024:

Ajoneuvoissa olevia rahastuslaitteita on vaihdettu uudempaan malliin alkuvuoden 2024 aikana. Vaihtotyön yhteydessä on todettu nykyisen laitemäärän olevan liian pieni, jotta rahastuslaitteita olisi liikennöitsijän saatavilla huollosta kaikissa tilanteissa. Tarvittava lisälaitemäärä on tarkentunut 60 kappaleeseen.

Ajoneuvolaitteita pitää käytännössä olla enemmän kuin ajoneuvoja, koska osa laitteista on huollossa ja korjattavana. Myös mikäli liikennöintisopimus ja liikennöitsijä vaihtuu, tarvitaan laitteita ylimenokauden ajaksi. On välttämätöntä, että jokaisessa ajoneuvossa on toimiva rahastuslaite. Tällä hetkellä rahastuslaitteita on huoltokierrossa liian vähän, eivätkä liikennöitsijät saa aina saman tien tilalle uutta laitetta korjaukseen menevän tilalle. Tämän vuoksi Seudullisen joukkoliikenteen tulee varautua ylimääräisillä varalaitteilla.

Seudullinen joukkoliikenne on pyytänyt tarjouksen laitteiden toimittaja INIT GmbH:lta 60 laitteen toimituksesta huoltokiertoa parantamaan sekä varalaitteiksi. Tarjouksen mukaan hankintahinta laitteille on 305.400,00 € (alv 0 %). Hinta vastaa alkuperäisen kilpailutuksen mukaista lisälaitteiden hintaa. Varalaitteista ei synny uusia ylläpitokuluja.

Hankinta toteutetaan kilpailutetulta sopimuskumppanilta. Alkuperäisen sopimuskumppanin on tarpeen suorittaa lisätöitä tai -palveluja taikka ylimääräisiä tavarantoimituksia, jotka eivät sisältyneet alkuperäiseen sopimukseen, ja jos sopimuskumppanin vaihtaminen ei ole mahdollista taloudellisista tai teknisistä syistä ja aiheuttaisi merkittävää haittaa tai kustannusten merkittävää päällekkäisyyttä hankintayksikölle.

Tilaus maksetaan investointibudjetista.

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

Ehdotus​Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää hankkia INIT GmbH:lta tarjouksen mukaisesti 60 kpl rahastuslaitteita yhteishintaan 305.400,00 € (alv 0 %).

Samalla lautakunta päättää, että pöytäkirja tarkastetaan tämän asian osalta heti.​​

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella tilauksella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedINIT Innovative Informatikanwendungen in Transport-, Verkehrs- und Leitsystemen GmbH
tpvPihlava Topias
tiedRiski Jaana
tiedSalokannel Katariina