Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta2114.02.20244

1024-2024 (07 02 01)

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan tehtäväalueella tehdyt kuntalaisaloitteet vuonna 2023

Tiivistelmä: -

Tksjlk § 21

Seudullinen joukkoliikenne 5.2.2024:

Hallintosäännön 122 §:n mukaan kaupunginhallituksen ja lautakunnan tehtäväalueella tehdyt kaupungin toimintaa koskevat aloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet on vietävä tiedoksi asianomaiseen toimielimeen vuosittain helmikuun loppuun mennessä. Toimielin voi samalla päättää, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan tehtäväalueella on vuoden aikana tehty kolme kuntalaisaloitetta:

Oheismateriaali 1​Kuntalaisaloite: Sippaantiellä kulkevien bussireittien siirtäminen ja vastaus aloitteeseen

Oheismateriaali 2Kuntalaisaloite: Katos ja penkki Kirkkotien terveysaseman bussipysäkille ja vastaus aloitteeseen

Oheismateriaali 3​Kuntalaisaloite: Bussipysäkin nimen muuttaminen, Uimahalli -pysäkki Lausteella ja vastaus aloitteeseen​

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

Ehdotus​Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää merkitä tehtäväalueellaan vuonna 2023 tehdyt kuntalaisaloitteet ja vastaukset tiedoksi.​ Samalla lautakunta päättää, että​ edellä esitetyt kuntalaisaloitteet on käsitelty loppuun.

Päätös​Ehdotus hyväksyttiin muilta osin paitsi Kirkkotien terveysaseman bussipysäkkiä koskevan aloitevastauksen osalta, joka palautettiin uudelleen valmisteltavaksi Pietarin Anttilan kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Pietarin palautusehdotuksen perustelut:

"Kansalaisaloitteeseen annetussa vastauksessa todetaan ehdotettuihin asioihin, että niitä ei nähdä mahdollisiksi toteuttaa. On kuitenkin perusteltua selvittää ja toteuttaa muita vaihtoehtoja. Esimerkiksi Helsingin Kumpulan puistoalueella on hyviä yhden istuttavia tuoleja sekä monella ahtaalla raitiotiepysäkillä, kuten rautatieaseman edessä, on tukitankoja, joihin voi tarvittaessa nojata. Terveysasemaa ja sen ohi ajavaa palvelulinjaa käyttävät monet ikäihmiset ja aloitteen mukaan huonosti liikkuvat. Heille tällainen seisomisen tukitanko helpottaa ja mahdollistaa paremmin bussin odotusta."

Jakelu

palKaupunkiympäristö, seudullinen joukkoliikenne