Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta5903.05.20237

14249-2022 (08 01 00)

Linjojen P2 ja 220 reittimuutos Nummen alueella toukokuussa 2023

Tiivistelmä:

Nummen rautatiesillan purkutöistä johtuen linjat P2 ja 220 siirretään viideksi päiväksi poikkeusreiteille.

Tksjlk § 59

Suunnittelija Oona Mikkonen 21.4.2023:

Helsinginkatu suljetaan liikenteeltä välillä Assistentinkatu–Suntiontie neljäksi vuorokaudeksi ​ Nummenrannassa sijaitsevan rautatiesillan purkutyön vuoksi. Työ tehdään arkena meluhaittojen vuoksi, ja työtä edeltävänä maanantaina valmistellaan ajoneuvoliikenteen poikkeusreittien opasteet alueelle. Tämän vuoksi linjat Helsinginkatua pitkin kulkevat linjat P2 ja 220 on siirrettävä poikkeusreiteille viideksi päiväksi (maanantai–perjantai) purkutyön ajaksi.

Esitetään, että palvelulinja P2 kulkee purkutyön ajan Helsinginkadun sijaan Hämeenkatua pitkin seuraavasti: Suntiontie–Helsinginkatu–Hämeenramppi–Hämeentie–Hämeenkatu–Aninkaistenkatu–Eerikinkatu ja toiseen suuntaan toisin päin.

Jotta Verkahovin/Lonttisten alue ei jäisi kokonaan palvelematta, esitetään linjan 220 tilapäiseksi päätepysäkiksi Ylioppilaskylän sijaan Kutomonkadulla sijaitsevaa pysäkkiä 1602 Verkahovi, jossa bussilla olisi tilaa tasata aikaa. Reitti päätepysäkille kulkisi Lonttistentien kautta vasemmalle Helsinginkadulle, josta ajettaisiin Verkatehtaankadun kautta takaisin Kutomonkadulle odottamaan lähtöaikaa.

Alustavasti on puhuttu, että työt tapahtuvat viikolla 21 tiistai–perjantai 23.–26.5.2023. On kuitenkin todennäköistä, että töiden ajankohta muuttuu ja työt toteutuvat joko viikolla 22 tai 1.7. alkaen. Ajankohdasta ei voida siis tehdä päätöstä, mutta poikkeusreitit tulee toteuttaa työmaan tarpeen mukaan.

Muutoksella ei ole merkittäviä kustannusvaikutuksia.

Liite 1​Kartta reittimuutoksista

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

Ehdotus​Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että Nummenrannassa sijaitsevan rautatiesillan purkutyön ajaksi

​​Lautakunta päättää tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti, ja että tämä päätös voidaan panna täytäntöön ennen sen lainvoimaisuutta.​

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLS-Liikennelinjat Oy
tiedV-S Bussipalvelut Oy
tpvXXXXX


Liitteet:

Tksjlk § 59
Liite 1:Kartta reittimuutoksista