Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta16711.12.201911

14219-2019 (08 01 00)

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen kesäaikataulut 2020

Tiivistelmä:

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen kesäaikataulut esitetään tulemaan voimaan 20.4.2020 alkaen. Aikataulut laadittaisiin pääsääntöisesti edellisen kesän kaltaisina. Talviaikatauluihin tehdyt muutokset otetaan huomioon kesäaikatauluihin.

Tksjlk § 167

Joukkoliikennesuunnittelija Jouko Tervonen 4.12.2019:

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen talviaikataulut ovat voimassa 19.4.2020 saakka. Kesäaikataulukauden tulee siis alkaa 20.4.2020 ja sen esitetään olevan voimassa 20.9.2020 saakka. Tämä noudattaa Turussa pitkään käytössä ollutta kesäaikataulukautta. Kesäaikatauluissa on noudatettu harvennettua liikennöintiä osalla linjoista keskikesällä. Tämä jakso ajoittuu 1.6. - 9.8. ajalle. Koululaislinjojen liikennöinti alkaa koulujen alkaessa 12.8. keskiviikkona.

Työmatkalinjoja ei ole pääsääntöisesti ajettu teollisuuden lomakautena heinäkuussa. Tämä ajoittuu tänä vuonna 29.6. – 26.7. väliselle ajalle. Esitetään, että mainittuna aikana ei ajeta työmatkalinjoja lukuun ottamatta eräitä Pernon telakalle liikennöiviä vuoroja.

Seudullisille linjoille ja kuntien sisäisille linjoille esitetään, että niitä pääsääntöisesti liikennöidään kesän 2019 aikataulujen mukaisesti niin koulujen kesäloman aikana kuin kouluvuoden aikana. Lisäksi kesäaikatauluihin otetaan huomioon talvikaudelle 2019 – 2020 tehdyt aikataulu- ja reittimuutokset.

Vesibussilinjan liikennöintiajaksi esitetään toukokuun 18. päivästä alkaen päivittäin elokuun 30. päivään, jonka jälkeen kahtena seuraavana viikonloppuna lauantaina ja sunnuntaina.

Linjalla 22M Puutori – Moisio – Jäkärlä on muutamia vuoroja, jotka ovat jatkaneet Jäkärlästä Auvaismäkeen ja Paattisille. Nämä vuorot ajavat edestakaisin Talolankatua ja Allaistenkatua Jäkärlän kääntöpaikalle ja sieltä Auvaismäentielle. Esitetään, että reittiä muutetaan Jäkärlän kääntöpaikalta kulkemaan seuraavasti: Jäkärlän kääntöpaikka – Haihuntie – Asematie – Paimalantie – Auvaismäentie jatkuen nykyistä reittiä. Tällöin jää pois edestakainen ajaminen Talolankatua ja Allaistenkatua. Kartta reittimuutoksesta oheismateriaalina.

Oheismateriaali 1Linjan 22M reittimuutos Jäkärlässä

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaarinan kaupunki
tiedLiedon kunta
tiedNaantalin kaupunki
tiedRaision kaupunki
tiedRuskon kunta
tpvAlin Seppo
tiedForsell Arttu
tiedJorasmaa Lauri
tiedKorte Sirpa
tiedLehtinen Saana
tiedMartinez Sinikka
tpvMikkonen Timo
tiedPihlava Topias
tpvTervonen Jouko
tiedUusitalo Oona