Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta16111.12.20195

14157-2019 (02 05 00, 08 01 00)

Lähimaksamisen hinnoittelu ja päiväkohtaiset kattohinnat

Tiivistelmä:

Fölin lähimaksamisen sekä muiden päiväkohtaisten tuotteiden hinnoitteluksi esitetään voimassaolevia hintoja.

Tksjlk § 161

Kehittämispäällikkö Topias Pihlava 3.12.2019:

Fölin lippu- ja maksujärjestelmän lähimaksaminen on tulossa ensi vuonna asiakkaiden käyttöön, kun rahastusjärjestelmätoimittaja on saanut ominaisuuden kokonaisuudessaan toimitettua Fölille.

Lähimaksulla maksaessa asiakas näyttää lähimaksuominaisuudella varustettua pankkikorttia bussissa lukijalaitteelle, joka rekisteröi kortin. Veloitukset tehdään suoraan asiakkaan pankkitililtä jokaisen päivän päätteeksi. Järjestelmä laskee automaattisesti asiakkaalle niin sanotun parhaan hinnan perustuen kertalippuun 2 tunnin vaihtoajalla, vuorokauden, 7 vuorokauden sekä 30 vuorokauden ajanjaksoihin. 

Lähimaksamisen ehdotetaan noudattavan Fölin olemassa olevia hintoja. Lähimaksulla kertamaksu olisi kertalipun mukainen 3 € ensimmäisen 2 tunnin ajan. Mikäli asiakas tekee saman vuorokauden aikana kolmannen matkan, joka ei kuulu 2 tunnin vaihtoaikaan, veloitetaan vuorokausilipun hinta 8 €. Käytön jatkuessa samalla viikolla maksimiveloitus olisi 7 vuorokauden mukainen maksimihinta eli 26 €. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 10 %. Myöhemmässä vaiheessa on mahdollista laajentaa parhaan hinnan laskentaa myös 30 vrk ajanjaksolle.

Myös muissa kanavissa on mahdollista laskea asiakkaalle samanlaista parasta hintaa. Esimerkiksi mobiilisovellukseen on mahdollista luoda tuote, joka toimii samalla periaatteella kuin lähimaksun veloitukset. Tällöin näissä tuotteissa käytetään voimassa olevia hintoja kyseisille ajanjaksoille.

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että lähimaksamisen hinnat noudattavat olemassa olevia hintoja ja vaihtoaikoja ja että kattohintana käytetään kertalipun, 1 vrk ja 7 vrk lipun hintaa sekä 30 vrk lipun hintaa. Samalla lautakunta päättää, että olemassa olevia hintoja voidaan hyödyntää myös muissa kanavissa, kuten mobiililipussa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKuntien Tiera Oy
tpvPihlava Topias