Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, seudullinen joukkoliikenne 
Joukkoliikennepalvelujohtaja1915.11.2019 

9307-2019 (02 08 00)

Joukkoliikenteen linjastosuunnittelun työkalu ajalle 1.12.2019 - 30.11.2021

Tiivistelmä:

Seudullinen joukkoliikenne on yhteistyössä Strategisen hankinnan kanssa kilpailuttanut joukkoliikenteen linjastosuunnittelun työkalun. Työkalun toimittaja valittiin tarjouskilpailun tuloksien mukaisesti.

Suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa, suunnittelija Saana Lehtinen ja Strategisen hankinnan osuus projektipäällikkö Sari Holmberg 15.11.2019:

Turun kaupungin Strateginen hankinta on kaupungin Seudullisen joukkoliikenteen toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia joukkoliikenteen linjastosuunnittelun työkalusta ajalle 30.11.2019 - 30.11.2021,  minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin toistaiseksi voimassa olevana alkaen 1.12.2021.

Hankintailmoitus julkaistiin 2.10.2019 kansallisena hankintailmoituksena HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Hankinnasta ei esitetty kysymykisä.

Tarjous tuli antaa Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalin kautta.

Annettuun määräaikaan 4.11.2019 kello 11.00 mennessä saatiin tarjous yritykseltä Remix Software Inc.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjouksia eikä vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjoushinnat tuli ilmoittaa arvonlisäverottomina kiinteinä kokonaisnettohintoina tarjouspyynnössä edellytetyllä tavalla.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1. Tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3. Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Tarjoajien taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuissa vähimmäisvaatimuksissa mainituin perustein.

Tarjoajan Remix Software Inc. voidaan katsoa täyttäneen tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palvelulta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Yrityksen Remix Software Inc. tarjous täyttää tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous. Kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous on se, jonka yhteenlasketut laatu- ja hintapisteet ovat suurimmat. Annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti:

1. Hinta, enimmäispisteet 60 p.

2. Laatu, enimmäispisteet 40 p

Koska tarjouksia saatiin vain yksi ei vertailua suoritettu.

Joukkoliikenteen arviointiryhmä arvioi tuotteen laadun käytössä olleen demon pohjalta seuraavasti:

Seuraavista kohdista annettiin jokaisesta 5 p (maksimi 5 p)

– Ohjelman käyttö ei vaadi teknistä asiantuntemusta, erityistaitoja tai syventävää koulutusta

– Karttojen laatiminen ja jakaminen: uuden kartan luominen ja kartan jakamimen toiselle käyttäjälle tai ulkopuoliselle taholle linkin avulla on helppoa käyttäjän näkökulmasta.

– Karttojen piirtäminen: linjaviivan piirtäminen olemassa olevaan katuverkkoon ja alueelle, jolla ei vielä ole katuverkkoa on helppoa käyttäjän näkökulmasta

 – Kartan ulkoasu on selkeä ja miellyttävä. Kartan visuaalinen ilme on vakuuttava ja intuitiivinen ilman kartanlaatijan merkittävää panosta.

– Aikataulun laatiminen valitun linjan eri päivätyypeille ja kellonajoille on helppoa käyttäjän näkökulmasta.

Arviointiryhmä antoi 4 pistettä (maksimi 5p)  seuraavasta

– Ohjelman saavutettavuustyökalu on helppokäyttöinen ja saavutettavuusvyöhykkeiden visualisointi on selkeä.

Arviointiryhmä antoi 2 pistettä (maksimi 5p)  seuraavasta

– Karttojen laatimisen ja linjaston piirtämisen lisäksi arvioidaan ohjelman kustannusten muodostamisperiaatteita tarkastelemalla kartalle piirretylle linjastolle arvioituja kustannuksia kilometrien, tuntien ja autopäivien osalta. Tässä tarkasteltiin sekä päivä- että vuosikohtaisia kustannuksia.

- Siitä että ohjelmassa voi tarkastella halutulla säteellä kartalla näkyvän linjan/linjojen pysäkeistä asuvien asukkaiden määrää annettiin 10 pistettä.

Yhteensä  laatupisteitä kertyi 41 p. (maksimi 45 p)

Saadun tarjouksen hinta oli 93 250,00 euroa (alv 0%).kiinteälle kahden (2) vuoden sopimuskaudelle.  

EhdotusTarjouksen arvioinnin perusteella esitämme, että:

Joukkoliikenteen linjastosuunnittelun työkalua  koskeva puitesopimus solmitaan ajalle 1.12.2019 – 30.11.2021 tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin yrityksen Remix Software Inc. kanssa.

Mahdollisesta sopimuksen jatkamisesta toistaiseksi voimassa olevana päätetään erikseen.

PäätösJoukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

Päätin edellä esitetyn perusteella, että Joukkoliikenteen linjastosuunnittelun työkalua  koskeva puitesopimus solmitaan ajalle 1.12.2019 – 30.11.2021 tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin yrityksen Remix Software Inc. kanssa.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa palvelua voidaan ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän päätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuvaatimusohjeet ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

 

Sirpa Korte

Joukkoliikennepalvelujohtaja

 

LiiteOikaisuvaatimusohje