Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta12409.10.20195

11623-2019 (02 05 00)

Matkailijalippujen hinnan korottaminen 25.11.2019 alkaen

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että 1-7 vuorokauden matkailijalippujen hintaa korotetaan yhdellä eurolla ja 14 vuorokauden matkailijalippujen kahdella eurolla 25.11.2019 alkaen.

Tksjlk § 124

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte 2.10.2019:

Matkailijaliput ovat nimensä mukaisesti matkailijoille tarkoitettuja, lyhytkestoisia kausituotteita. Matkailijalipulla voi matkustaa rajoittamattoman määrän matkoja sen voimassaoloaikana.

Yhden vuorokauden matkailijalipun voi ostaa käteisellä kuljettajalta. 1-14 vuorokauden mittaisen matkailijalipun voi ostaa palvelupisteistä ja mobiilisovelluksesta. Matkailijalippuja on myynnissä Fölin palvelupisteissä ja Visit Turun matkailuneuvonnassa.

Palvelupisteissä matkailijalippu ladataan matkakortille. Kortti on kertakäyttöinen eli kortille voi ladata liput vain yhden kerran. Kortista ei peritä lunastusmaksua. 1-5 vrk, 7 vrk ja 14 vrk matkailijalippuja voi ostaa myös mobiilisovelluksesta. Mobiililipun voimassaolo alkaa tilauksesta.

Lautakunnalle esitetään, että matkailijalippujen hintaa nostetaan siten, että 1-7 vuorokauden tuotteiden hintaa nostetaan yhdellä eurolla ja 14 vuorokauden lipun hintaa kahdella eurolla. Hinnannosto on tuotteesta riippuen 4-14 %. Fölin matkailijalipun hinta on alempi kuin muissa suurissa kaupungeissa ja nousee yhden vuorokauden lipun osalta samalle tasolle. Pidempikestoiset matkailijatuotteet ovat edelleen edullisempia kuin Helsingissä tai Tampereella.

Erilaisia matkailutuotteita myytiin vuonna 2018 yhteensä noin 53.000 kpl. Yli puolet näistä oli yhden vuorokauden matkailijalippuja. Matkailijalipuista saadut tulot olivat noin 360.000 euroa vuonna 2018. Matkailijalipun hinnan korottaminen on vaikutuksiltaan paljon pienempi asia kuin muiden lipputuotteiden hintamuutokset eikä siksi vaadi lausuntokierrosta kunnissa. Arvio vuonna 2020 saatavista lisätuloista hinnankorotuksen seurauksena on Föli-alueella noin 53.000 euroa. Tämä lisätulo on jo sisällytettynä vuoden 2020 talousarvioehdotukseen.

Matkailijalippuja on myynnissä Fölin palvelupisteissä ja Visit Turun matkailuneuvonnassa. Palvelupisteissä matkailijalippu ladataan matkakortille. Matkailijakortti on kertakäyttöinen eli kortille voi ladata liput vain yhden kerran. Matkailijakortista ei peritä lunastusmaksua. 1-5 vrk, 7 vrk ja 14 vrk matkailijalippuja voi ostaa myös mobiilisovelluksesta. Mobiililipun voimassaolo alkaa tilauksesta. Matkailijalippuja on myynnissä Fölin palvelupisteissä ja Visit Turun matkailuneuvonnassa. Palvelupisteissä matkailijalippu ladataan matkakortille. Matkailijakortti on kertakäyttöinen eli kortille voi ladata liput vain yhden kerran. Matkailijakortista ei peritä lunastusmaksua. 1-5 vrk, 7 vrk ja 14 vrk matkailijalippuja voi ostaa myös mobiilisovelluksesta. Mobiililipun voimassaolo alkaa tilauksesta.

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että matkailijalippujen hinnat 25.11.2019 alkaen ovat seuraavat:

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaarinan kaupunki
tpvKuntien Tiera Oy
tiedLiedon kunta
tiedLS-Liikennelinjat Oy
tiedLänsilinjat Oy
tiedNaantalin kaupunki
tiedRaision kaupunki
tiedRuskon kunta
tiedSavonlinja Oy
tiedTarjousyhteenliittymä Vesman Liikenne Oy ja Jalobus Oy
tiedTurun Kaupunkiliikenne Oy
tiedTurun Linja-autoilijain Osakeyhtiö
tiedV-S Bussipalvelut Oy
tiedJoukkoliikenteen palvelutoimisto
tiedKaupunginhallitus
tiedKuoppala Pirjo
tiedLehtinen Saana
tiedMartinez Sinikka
tiedPalenius Kati
tpvPihlava Topias
tiedSinokki Tiina
tiedWillems Alexandra