Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta5908.05.20195

5030-2017 (032)

Korvauskäytännön täydentäminen

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että nettilatauksissa tapahtuneiden virheiden korjaamisesta ei enää peritä nykyistä 7 euron käsittelymaksua.

Tksjlk § 59

Palvelusihteeri Tiina Sinokki 30.4.2019:

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on 3.5.2017 § 86 kokouksessaan päättänyt, että käteis- ja tilisiirtokorvauksissa otetaan käyttöön käsittelymaksu, sillä korvaukset aiheuttavat käsittelykustannuksia joukkoliikenteelle. Käteiskorvauksia tehdään ainoastaan Turun palvelutoimistossa. Palvelutoimistossa on tällä hetkellä voimassa ohjeistus, jonka mukaan käsittelymaksu peritään myös, kun korjataan nettilatauksen asiakkaasta johtuvia virhetilanteita.

Käsittelymaksu peritään, kun nettilataus on tehty väärälle kortille ja lataus siirretään oikealle kortille. Samoin käsittelymaksu peritään, kun nettilataus on maksettu käyttämällä vanhaa, esimerkiksi edellisen lataustapahtuman viitenumeroa. Näitä virhetilanteiden korjauksia voidaan hoitaa myös asiakkaan asioidessa puhelimitse tai sähköisesti esimerkiksi chatin tai sähköpostin välityksellä.

Kun asiakas asioi sähköisesti joko Turun palvelutoimiston tai Seudullisen joukkoliikenteen kanssa, ei tällä hetkellä ole mahdollista antaa käsittelymaksun perimisestä lain edellyttämää kuittia. Vaikka käsittelymaksu vähennettäisiinkin asiakkaan tilille palautettavasta summasta, ei kyseinen summa myöskään tilastoidu oikein. Jotta asiakas saa kuitin ja käsittelymaksu tilastoituu oikein, tulee asiakas ohjata asioimaan palvelutoimistossa henkilökohtaisesti. Niin asiakkaat kuin henkilökuntakin kokevat tämän hankalaksi ja joustamattomaksi. Tästä syystä nettilatauksissa tapahtuneiden virheiden korjaamisesta ei tulisi jatkossa periä käsittelymaksua.

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta täydentää Tksjlk 3.5.2017 § 86 päätöstä siten, että nettilatauksissa tapahtuneiden virheiden korjaamisesta ei peritä käsittelymaksua.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedFöli-kuntien palvelupisteet; Sähköpostia varten
tiedKuntien Tiera Oy
noudJoukkoliikenteen palvelutoimisto
tiedYhteispalvelupiste Monitori; Sähköpostia varten
tiedKuoppala Pirjo
tiedMartinez Sinikka
tiedPalenius Kati
tiedRiski Jaana
tiedSinokki Tiina
tiedUusitalo Oona