Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, seudullinen joukkoliikenne 
Joukkoliikennepalvelujohtaja625.04.2019 

5445-2019 (02 08 00, 08 01 00)

Kuljettajille suunnatun tiedotepalvelun tilaaminen Citrus Solutions Oy:ltä

Turun seudun joukkoliikenne Fölin liikenteessä ajavat kuljettajat työskentelevät Fölin joukkoliikennettä ajavien, kilpailutusten kautta valittujen liikennöitsijöiden palveluksessa. Fölillä ei näin ollen ole suoraa kontaktia kuljettajiin ja tiedottaminen on haasteellista. Tiedotteet toimitetaan käytännössä sähköpostilla liikennöitsijöille, jotka tulostavat tiedotteen ja vievät sen ilmoitustaululle nähtäväksi. Jotkut liikennöitsijät jakavat tiedotteen edelleen kuljettajille sähköpostilla tai esimerkiksi WhatsApp-sovelluksen kautta. Fölillä ei ole kuljettajien sähköpostiosoitteita tai puhelinnumeroita eikä Fölillä näin ollen ole mahdollista saada heihin suoraa yhteyttä. Tiedonkulku onkin koettu haasteelliseksi ja siihen on yritetty löytää ratkaisuja. Citrus Solutions Oy on tehnyt tarjouksen kuljettajille suunnatusta keskitetystä viestintäkanavasta ja viestiarkistosta, jota kutsutaan tiedotepalveluksi. Tiedotepalvelu on selainpohjainen järjestelmä, johon kuljettaja tai liikennöitsijä voi kirjautua sähköpostiosoitteellaan. Palvelusta löytyy kootusti Fölin tiedotteet, ohjeita ja ajankohtaisia asioita. Kuljettaja voi rekisteröityä palveluun, jolloin hän saa uusista tiedotteista tiedon sähköpostiinsa. Liikennöitsijä voi myös luoda kuljettajilleen yleistunnuksen, jolloin kuljettajan ei tarvitse antaa yhteystietojaan Fölille, mutta hän pääsee silti katsomaan tiedotteita palvelun kautta. Tiedotepalvelun toivotaan parantavan tiedonkulkua ja helpottavan esimerkiksi runkolinjastouudistusta koskevan informaation jakamista.

Citrus Solutions Oy tarjoaa tiedotepalvelun rakentamista hintaan 5700 euroa (alv 0%). Työmääräarvion ja alustavan vaatimusmäärittelyn ylittävät työt tehdään tuntihintaisena 95 euroa / tunti. Palvelu on jatkokehitettävissä ja laajennettavissa. Palvelu rakennetaan omaksi kokonaisuudekseen eikä se ole liitoksissa foli.fi-sivustoon. Työ sisältää verkkopalvelun määrittelyn, ulkoasun ja toteutuksen, sovelluskehityksen, sivuston asentamisen palvelimelle ja käyttökoulutuksen. Sivuston teknisenä pohjaratkaisuna toimii Drupal 8. Sivuston ylläpidon hinta on 100 euroa kuukaudessa. Citrus on kaupungin kilpailuttama yhteistyökumppani.

PäätösPäätin tilata Citrus Solutions Oy:ltä tiedotepalvelun toteuttamiseen hintaan 5.700 euroa (alv 0). Hintaa ei saa ylittää ilman tilaajan erilistä lupaa.

Tilaus maksetaan Seudullisen joukkoliikenteen Asiantuntijapalvelut –tililtä.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella tilauksella.

 

 

Sirpa Korte

joukkoliikennepalvelujohtaja

Jakelu

aoCitrus Solutions Oy
tiedLehtinen Saana
tiedMartinez Sinikka
tiedPihlava Topias


Liitteet:

Kytosjl § 6
Liite 1:Tarjous tiedotepalvelusta