Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, seudullinen joukkoliikenne 
Joukkoliikennepalvelujohtaja521.03.2019 

3844-2019 (02 08 00, 08 01 00)

Tilauspäätös joukkoliikenteen matkalippujen tarkastustoiminnan muutos- ja kehittämistarpeita koskevasta esiselvityksestä

Suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa:

Suomen Paikallisliikenneliitto ry on valmistellut otsikon mukaisen selvityksen käynnistämisen. Liiton jäsenenä Turku on valmistautunut osallistumaan selvityksen kustannuksiin esitetyllä tavalla. Selvitys liittyy kansalliseen matkalippujen tarkastustoiminnan kehittämistarpeeseen, joka on ajankohtainen aihe myös Turussa. Turkuun on suunniteltu mahdollisesti toteutettavaksi raitiotietä, jossa toteutuessaan olisi käytössä avorahastus, joka puolestaan edellyttää aktiivista matkalippujen tarkastustoimintaa.

Suomen paikallisliikenneliitto:

Varatuomari Pekka Aallolta pyydettiin tarjoutumista joukkoliikenteen matkalippujen tarkastustoiminnan muutos- ja kehittämistarpeita koskevasta esiselvityksestä. Tarjoutumista pyysivät ja työn tilaamista rahoittavat HSL, Tampere, Turku, Oulu, Kuopio, Jyväskylä, Lahti ja Joensuu liitteen 2 mukaisesti.

Tilataan selvitystyö 4.2.2019 päivätyn Pekka Aallon liitteenä 1 olevan tarjouksen mukaisesti tuntiveloitushinnalla 130 €/h (alv 0 %), siten että kokonaiskustannus on enimmillään 10 400 euroa (alv 0 %). Turun kaupungin tilaama osuus selvitystyöstä on 1775 euroa + alv 24 %.

Työn käytännön koordinointia tilaajakaupunkien ja konsultin välillä hoitaa Suomen Paikallisliikenneliiton Palvelu Oy. Pekka Aalto toimittaa laskut toteutuneesta työstä Suomen Paikallisliikenneliiton Palvelu Oy:lle, joka laskuttaa työtä edelleen tilaajakaupungeilta liitteen 2 rahoitusosuuksien mukaisesti.

Turun kaupunki vastaanottaa kaupunginhallituksen päätöksen 15.12.2009 § 669 mukaisesti vain verkkolaskuja. Turun kaupungin laskutusohjeet löytyvät osoitteesta https://www.turku.fi/laskuttaminen

Työn kokonaiskustannusarviosta voidaan laskuttaa 50 % työn aikana toteutuneiden kustannusten mukaan ja loppuosuus työn valmistuttua ja työn ohjaajien sen hyväksyttyä. Tai työ voidaan laskuttaa kokonaisuudessaan työn valmistuttua ja työn ohjaajien sen hyväksyttyä.

Työtä ohjaavat tilaajakaupungit siten, että työn aikana järjestetään yhteensä kaksi kokousta, ensimmäinen siinä vaiheessa, kun on selvitetty vaihtoehtoisia ja täydentäviä tapoja tuottaa matkalippujen tarkastuspalvelut sekä mahdollisuuksia kehittää toimintaa nykyisin voimassaolevan lainsäädännön puitteessa ja toinen työn loppuvaiheessa. 

Työ valmistuu kokonaisuudessaan viimeistään kesäkuun loppuun mennessä.

PäätösPäätin, että Turun kaupunki osallistuu Joukkoliikenteen matkalippujen tarkastustoiminnan muutos- ja kehittämistarpeita koskevan esiselvityksen kustannuksiin 1775 eurolla (+ alv 24 %)

Tilaus maksetaan Seudullisen joukkoliikenteen Asiantuntijapalkkiot –tililtä.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella tilauksella.

 

 

 

Sirpa Korte

joukkoliikennepalvelujohtaja

Jakelu

tiedSuomen Paikallisliikenneliitto - Finlands Lokaltrafikförbund r.y.


Liitteet:

Kytosjl § 5
Liite 1:Tarjous
Liite 2:Kustannusjako