Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, seudullinen joukkoliikenne 
Joukkoliikennepalvelujohtaja108.02.2019 

13186-2018 (02 08 00)

Joukkoliikenteen aikataulukirjat ja linjakohtaiset aikataulut -painotöiden kilpailuttaminen

Seudullinen joukkoliikenne, suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa ja joukkoliikennesuunnittelija Jouko Tervonen ja strategisen hankinnan osuus hankinta-asiantuntija Päivi Aaltonen:

Turun kaupungin strateginen hankinta on pyytänyt Turun kaupungin kaupunkiympäristötoimialan seudullisen joukkoliikenteen (jäljempänä Föli) toimeksiannosta tarjouksia joukkoliikenteen kesäkauden 2019 aikataulukirjojen ja linjakohtaisten aikataulujen painotöistä. Lisäksi Tilaajalla on mahdollisuus hankkia optiona talvikauden 2019 – 2020 aikataulujen painatus.

Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai arvoon.

Kyseessä on EU-kynnysarvon alittava hankinta, josta on julkaistu hankintailmoitus Hilma-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi.

Tarjouspyyntö on ollut saatavilla Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa https://tarjouspalvelu.fi/turku.

Hankinnasta esitettyihin kysymyksiin vastattiin Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

Annettuun määräaikaan 25.1.2019 klo 11.00 mennessä saapui tarjous kahdelta (2) tarjoajalta: Finnprinters Ab ja PunaMusta Oy.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten vertailu.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajille asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjouksensa olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun periaate edellyttää, että tarjouksia arvioidaan lähtökohtaisesti sellaisina kuin ne on toimitettu hankintayksikölle tarjousten jättämiselle asetettuun määräaikaan mennessä. Tarjoaja kantaa osaltaan vastuun tarjouksensa sisällöstä.

Finnprinters Oy ei ole tarjouksessaan toimittanut tarjouspyynnössä vaadittuja referenssejä koskien tarjoajan kokemusta. Tarjouspyynnössä on ilmoitettu, että tarjoajalla tulee olla kokemusta sidotuista painotöistä. Riittävänä kokemuksena pidetään vähintään kahta referenssiä vuosilta 2016-2018.

Finnprinters Oy suljetaan pois tarjouskilpailusta.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

PunaMusta Oy:n tarjous täyttää tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten vertailu

Arviointi- ja valintaprosessin kolmannessa vaiheessa tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella hinnaltaan halvin. Laadulliset tekijät on huomioitu ehdottomissa vaatimuksissa.

Painotöiden yhteenlaskettu hinta seuraavasti: Aikataulukirjan painatuserä (180 000 kpl) +linjan 1 painatuserä (3 000 kpl), linjan 6 painatuserä (10 000 kpl), linjan 8 painatuserä (1000 kpl) ja linjan P1 painatuserä (5000 kpl), linjan P2 painatuserä (5000 kpl) ja linjan P3 painatuserä (5000 kpl).

Hankintaan saatiin vain yksi tarjouspyynnön mukainen tarjous, joten vertailua ei voida suorittaa.

Edellä esitetyn perusteella ehdotamme, että

Vs. joukkoliikennepalvelujohtaja Lauri Jorasmaa:

PäätösPäätän, että

Tilaajaa sitova tilaus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävillä kirjallisella tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Hankintasopimus/tilaus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja hakemusosoituksen tiedoksi.                    

 

 

 

 

Lauri Jorasmaa

vs. joukkoliikennepalvelujohtaja

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

Lisätiedot: hankinta-asiantuntija Päivi Aaltonen, puh.040 1760 107

Jakelu

aoFinnprinters Ab
aoPunaMusta Oy
tpvKonsernihallinto, strateginen hankinta
tiedTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta
tiedKorte Sirpa
tiedTervonen Jouko