Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta523.01.20195

3720-2013 (611)

Lausunto Satava-Kakskerran osayleiskaavaehdotuksen valmistelusta (osayleiskaavatunnus 10/2013)

Tiivistelmä:

Joukkoliikenteen toimintaedellytykset eivät oleellisesti muutu uuden kaavan myötä, eikä seudullisella joukkoliikenteellä ole tarvetta antaa lausuntoa asiasta. Tämä asiakohta koskee Turun kaupunkia.

Tksjlk § 5

Kaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus, yleiskaavainsinööri Olavi Ahola 13.12.2018:

Satava-Kakskerran alueelle laaditusta osayleiskaavaluonnoksesta, päivätty 26.4.2017, pyydettiin ja saatiin lausunnot, joihin laadittiin vastineet. Osayleiskaavaehdotusta on valmisteltu lausuntojen ja nähtävillä pidon aikana saatujen mielipiteiden pohjalta kaavaehdotukseksi. Muutosten ja tarkennusten jälkeen on jatkettu vuorovaikutusmenettelyä siten, että on pidetty kaksi yleisötilaisuutta syksyllä 2018 sekä laadittiin internet-pohjainen kysely, jonka avulla voi tarkentaa kaavaehdotusta ja ilmaista mielipiteensä.

Tämän lausuntopyynnön tarkoituksena on saada tarkennuksia alustavaan osayleiskaavaehdotukseen, joka ei ole ollut vielä hyväksymiskäsittelyssä. Maankäyttö- ja rakennuslain eräiden muutosten ja maankäytön, liikenteen ja palvelujen vaihemaakuntakaavan voimaantulo sekä luonnonvarojen ja -arvojen vaihemaakuntakaavan valmistelu ovat muuttaneet lähtökohtia. Lisäksi osayleiskaavamääräykset ja kaavaselostus ovat täydentyneet merkittävästi.

Lähettänette mahdollisen lausuntonne 31.1.2019 mennessä Kaupunkiympäristötoimialalle, PL 355, 20101 Turku tai sähköpostilla osoitteeseen kaupunkisuunnittelu@turku.fi tai pyydämme ilmoittamaan, että lausunnon antamiseen ei ole aihetta.

Kaavan laatimiseen liittyvä valmisteluaineisto, mm. vastineet edellisiin lausuntoihin, on luettavissa turku.fi internetsivulla: www.turku.fi/Satava-Kakskerran-osayleiskaava

Suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa 17.1.2019:

Valmistella oleva Satava-Kakskerran osayleiskaava ei oleellisesti muuta joukkoliikenteen toimintaedellytyksiä saarilla. Saaret säilyvät maaseutumaisina alueina, joissa asutus on pientaloja ja maatiloja. Tilanteen säilyessä entisen kaltaisena, esitetään, että seudullisella joukkoliikenteellä ei ole aihetta lausunnon antamiseen.

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta kiittää mahdollisuudesta lausua Satava-Kakskerran osayleiskaavasta, ja toteaa ettei sillä ole asiasta erityistä lausuttavaa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lappalainen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

lausKaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus
tiedAhola Olavi