Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta16910.10.20181

3064-2018 (08 00 00, 08 01 03, 08 01 00)

Linjan 1 reittimuutos

Tiivistelmä:

Linjan 1 reitti lentoasemalta keskustaan päätettiin talviaikataulujen voimaantullessa kulkemaan Aninkaistenkatua Eerikinkadulle ja edelleen Brahenkatua keskustaan. Nyt on osoittautunut, että aamuisin ja iltapäivisin Aninkaistenkatu on erittäin hidaskulkuinen ja bussit ovat myöhässä keskustasta satamaan lähdöissä. Lautakunnalle esitetään, että linjan reitti muutetaan kulkemaan keskustaan Läntisen Pitkäkadun kautta Brahenkadulle niin kuin muutkin Aninkaistensillan ylittävät keskustaan tulevat linjat. Tämä asiakohta koskee Turun kaupunkia.

Tksjlk § 169

Joukkoliikennesuunnittelija Jouko Tervonen 10.10.2018:

Kauppatorin muutostöiden johdosta lautakunnan kokouksessa 4.4.2018 § 50 päätettiin linjojen reiteistä keskustan alueella. Linjan 1 reitiksi lentoasemalta keskustaan määritettiin Aninkaistensilta – Aninkaistenkatu – Eerikinkatu – Brahenkatu – Linnankatu. Em. reitillä osuus Aninkaistensillalta Eerikinkadulle on aamuisin ja iltapäivisin erittäin ruuhkainen yhtenäisten autojonojen alkaessa jopa Aninkaistensillalta. Bussien kulkiessa jonossa Aninkaistenkatua ei ajoaika lentoasemalta keskustaan ole ollut riittävä, vaan lähdöt keskustasta satamaan ovat myöhästyneet. Bussit ovat myöhässä kolmesta viiteen minuuttiin tavallisimmin, pahimmillaan jopa yhdeksään minuuttiin.

Seudullinen joukkoliikenne on vertaillut linjojen 1 ja 13 ajoaikoja Aninkaistensiltaa edeltävältä pysäkiltä keskustan pysäkille ruuhka-aikoina. Linjalla 1 ajoaika on vaihdellut kymmenestä seitsemääntoista minuuttiin, kun taas linjalla 13 ajoaika on ollut viidestä kahteentoista minuuttiin. Linjan 13 reitti kulkee Aninkaistensillalta Läntisen Pitkäkadun kautta Brahenkadulle ja edelleen Linnankadulle. Linjan 1 aikatauluongelmien korjaamiseksi reitti tulisi muuttaa kulkemaan keskustaan samaa kautta kuin linjan 13 reitti. Reittimuutos tulisi toteuttaa mahdollisimman pian, eli käytännössä maanantaista 22. lokakuuta alkaen uusi reitti olisi käytössä. Linjan reitti keskustasta lentoasemalle säilyy ennallaan.

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että linjan 1 reitti lentoasemalta keskustaan muutetaan kulkemaan nykyinen reitti – Aninkaistensilta – Läntinen Pitkäkatu – Brahenkatu – Linnankatu jatkuen nykyistä reittiään ja että muutos tulee voimaan 22.10.2018 alkaen.

Lisäksi Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti ja että päätös toimeenpannaan odottamatta lainvoimaa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Kaupunkiliikenne Oy
tiedJorasmaa Lauri
tpvMartinez Sinikka
tpvTervonen Jouko