Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta20213.12.20175

4419-2017 (633)

Yölinjojen liikennöinti opiskelijatapahtuman aikana 8.2.2018

Tiivistelmä:

Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry on toivonut yölinjojen liikennöintiä opiskelijatapahtumayönä 8.2.2018. Lautakunnalle esitetään, että linjaa 89 liikennöidään tuona yönä. Tämä asiakohta koskee Turun kaupunkia.

Tksjlk § 202

Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry, päätuottaja Henri Zhang, Pikkulaskiainen 2018:

Turku tähtää olevansa Suomen paras opiskelijakaupunki ja olennainen osa opiskelijakaupunkia on sen opiskelijatapahtumat. Turun opiskelijatapahtumien lippulaiva, Pikkulaskiainen, on tarkoitus järjestää 28. kerran 8.2.2018. Tapahtuma on laajalti tunnettu opiskelijoiden keskuudessa läpi Suomen, keräten vuosittain 5000 ihmistä Turkuun.

Ensi vuoden Pikkulaskiaisen päätuottajana tiedustelisin, onko Joukkoliikennetoimistolla minkäänlaista mahdollisuutta ajaa tapahtumayönä Fölin yölinjoja. Tapahtuma kerää neljä yökerhoa ääriään myöten täyteen 5000 osallistujallaan ja varsinaisen tapahtuman yökerhojen ohella myös Turun muissa yökerhoissa on perinteisesti järjestetty tapahtumia Pikkulaskiaisen siivellä; niin sanottuja varjotapahtumia. Tämän myötä Turun keskusta on täynnä tuhansia juhlijoita, joten yölinjojen ajamiselle on vahva kysyntä. Esimerkiksi Tampereella vastaavan tapahtuman, Hämeenkadun Appron johdosta ajetaan lisälähtöjä yöllä. Tapahtuman sijoittuessa talveen opiskelijoiden suosima pyöräily on vähäistä, korostaen yölinjojen ajamisen tarvetta.

Yölinjojen ajaminen edesauttaa Fölin brändin tunnettavuutta opiskelijoiden keskuudessa ja kehittäisi Fölin imagoa opiskelijaystävällisenä palveluna. Yölinjojen ajo olisi erittäin looginen jatko syksyllä ajettuun, opiskelijoiden toivomaan yölinja 89:ään. Pikkulaskiainen tapahtuman järjestäjänä luonnollisesti suosittelisi ja kannustaisi tapahtuman osallistuja käyttämään joukkoliikennettä, tarjoten näkyvyyttä myös Fölille.

Seudullinen joukkoliikenne, suunnittelija Niko Kortelainen 7.12.2017:

Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry on esittänyt kaikkien yölinjojen liikennöimistä Pikkulaskiainen -tapahtuman jälkeisenä yönä, torstaina 8.2.2018. Syksyllä 2016 ja 2017, korkeakoulujen lukuvuosien käynnistymisen aikana, on liikennöity linjaa 89. Kyseisen linjan reitti on räätälöity sellaiseksi, että se kattaa suuren osan kaupungista ja ohittaa useita Turun ylioppilaskyläsäätiön opiskelija-asuntokohteita. Tämä linja on saanut hyvän vastaanoton ja positiivista palautetta. Syksyllä linjaa liikennöitiin 10 yönä ja matkustajia oli yhteensä 718. Parhaimpana yönä linjaa 89 käytti 159 matkustajaa.

Lautakunnalle esitetään, että torstaina 8.2.2018 linjaa 89 liikennöidään kuten menneenä syksynä. Kustannus samalla aikataululla on 280 euroa ja mahdollisella tihennetyllä aikataulullakin maksimissaan 600 euroa.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että torstaina 8.2.2018 liikennöidään linjaa 89.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLS-Liikennelinjat Oy
aoTurun kauppatieteiden ylioppilaat ry
tpvAlin Seppo
tiedJorasmaa Lauri