Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta20713.12.201710

12989-2017 (633)

Lounatuulet Yhteisötalo ry:n aloite palvelulinjan pysäkistä

Tiivistelmä:

Läntisellä Pitkäkadulla sijaitsevan Yhteisötalon eteen on ehdotettu palvelulinjalle pysäkkiä. Pysäkin perustaminen tulisi selvittää linjastomuutoksen 2020 yhteydessä.

Tksjlk § 207

Suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa 7.12.2017:

Kirsi Borstrom Lounatuulet Yhteisötalo ry:n hallituksen puolesta on lähestynyt seudullista joukkoliikennettä toiveella (liite 1), että palvelulinja 3:n olisi jatkossa mahdollisuus pysähtyä Läntinen Pitkäkatu 33 kohdalla. Toive on, että alueelle tulisi joko uusi pysäkkialue tai, että nykyinen pysäkkialue laajennettaisiin kattamaan myös osoite Läntinen Pitkäkatu 33.

Palvelulinjat tarjoavat kiireetöntä ja esteetöntä joukkoliikennepalvelua alueilla joissa muu joukkoliikenne ei palvele riittävästi. Läntinen Pitkäkatu on tällainen katu, ja siinä ei muita joukkoliikenteen linjoja kulje. Lounatuulten Yhteistötalo tarjoaa palveluita, joilla on isolta osin sama käyttäjäryhmä kuin palvelulinjoilla. Tästä näkökulmasta katsoen toivotussa osoitteessa tulisi mahdollistaa linja-auton pysähtyminen.

Läntinen Pitkäkatu 33 edessä on runsaasti henkilöautopysäköintiä, joka tarkoittaa, että ajoratapysäkin rakentaminen poistaisi pysäköintipaikkoja. Pysäköinnin poistaminen voisi olla mahdollista, mutta rakentamista ei kannattaisi toteuttaa, ellei ole varmuutta siitä kuinka pitkään linja-autot kulkevat katua pitkin. Palvelulinjojen nykyinen sopimus päättyy 30.6.2020, ja päätöksiä mahdollisista muutoksista ei vielä ole olemassa. Lisäksi seudullinen joukkoliikenne valmistelee parhaillaan laajempaa linjastomuutosta joka toteutetaan niin ikään 2020. Tästä näkökulmasta pysäkkiä ei ole järkevää rakentaa, koska varmuutta sen tarpeellisuudesta kahden vuoden päästä ei ole.

Edellä mainittujen seikkojen valossa esitetään, että tarvetta pohditaan uudelleen, kun vuoden 2020 linjastomuutoksen suunnittelu etenee, ja palvelulinjojen uudesta sopimuksesta tehdään päätöksiä.

Liite 1Lounatuulet Yhteisötalo ry, Kirsi Broströmin esitys 2.11.2017

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että Läntinen Pitkäkatu 33 pysäkkitarvetta tutkitaan uudelleen vuoden 2020 linjastomuutoksen yhteydessä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoLounatuulet Yhteisötalo ry
tiedAlin Seppo


Liitteet:

Tksjlk § 207
Liite 1:Esitys Turun seudun joukkoliikenteen palvelulinja 3:n pysähtymiseksi Lounatuulet Yhteisötalon eteen