Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta18829.11.20177

4930-2016 (633)

Koululaislinjan 73 reitti

Tiivistelmä:

Koululaislinjalle 73 esitetään reittimuutosta tarpeettomaksi tulleiden reittiosuuksien poistamiseksi kevätlukukauden 2018 alkaessa. Samalla tarkistetaan iltapäivän lähtöaikoja. Tämä asiakohta koskee Turun kaupunkia.

Tksjlk § 188

Joukkoliikennesuunnittelija Jouko Tervonen 17.11.2017:

Koululaislinja 73 liikennöi Saramäestä Orikedon ja Halisten kautta Kärsämäkeen ja Runosmäkeen mahdollistaen oppilaiden kulkemisen useampaan kouluun. Reitin varrelta on poistettu koulukäytöstä Runosmäen koulu, joka oli toinen koulukiinteistö linjan reitillä Runosmäen alueella. Linja on aamuisin kiertänyt Runosmäen alueen ja palannut Turun Lyseon koululta Pohjoiskaaren kautta Tampereen valtatielle, josta edelleen jatkanut Marttilantien kautta Kärsämäen koululle. Runosmäen kiertäminen voidaan poistaa ajamalla Pohjoiskaarelta suoraan Varusmestarintielle Turun Lyseon koulun pysäkille. Lyseon koululta linja voi jatkaa Vahdontien kautta Marttilantielle ja edelleen Kärsämäen koululle. Iltapäivän osalta reittiä ei tarvitse muuttaa Runosmäen alueella.

Räntämäen ja Halisten alueella linja on kulkenut Emmauksenkadulta Maunu Tavastin kadun ja Gregorius IX:n tien kautta Paavinkadulle, jonka päässä on käyty kääntymässä ja palattu samaa reittiä takaisin Maunu Tavastin kadulle. Reittiä voidaan oikaista siten, että Emmauksenkadulta ajetaan Siutlankadun, Niuskalankadun ja Kardinaalinkadun kautta Paavinkadulle. Paavinkadulta jatketaan nykyistä reittiä Maunu Tavastin kadulle. Tätä oikaisua käytetään myös iltapäivän reitillä.

Reittimuutokset esitetään tulevaksi voimaan 8.1.2018 kevätlukukauden alkaessa. Samalla tarkistetaan Kärsämäen koulun aloitteesta iltapäivän aikataulua siten, että Turun Lyseon koululta lähtöaika 13:10 muutetaan ajaksi 13:15 muiden lähtöjen pysyessä ennallaan.

Liite 1Linjan 73 reittimuutokset

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 17.11.2017:

 

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että 8.1.2018 alkaen

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Kaupunkiliikenne Oy
tiedKärsämäen koulu
tiedSivistystoimiala
tiedTurun Lyseon koulu
tiedJorasmaa Lauri
tiedKorte Sirpa
tiedLehtinen Saana
tiedMartinez Sinikka
tiedPihlava Topias
tpvTervonen Jouko


Liitteet:

Tksjlk § 188
Liite 1:Linjan 73 reittimuutokset