Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Ympäristötoimiala, seudullinen joukkoliikenne 
Joukkoliikennejohtaja2014.11.2017 

12223-2017 (065, 630)

Lippupisteen viivakoodien integraatiotyön tilaus Initiltä

Fölin lippu- ja maksujärjestelmä mahdollistaa ulkopuolisten viivakoodien lukemisen ja mahdollisuuden matkustusoikeuden sisällyttämiseen myös ulkopuolisille lipuille sekä viivakoodeille. Yksi potentiaalisimmista tavoista lisätä joukkoliikenteen käyttöä on helpottaa ja madaltaa kynnystä käyttää joukkoliikennettä myös vapaa-ajan matkoilla. Ulkopuolisilla viivakoodeilla esimerkiksi tapahtumajärjestäjät voisivat sisällyttää pääsylippuun joukkoliikennematkan, jolloin kynnys käyttää julkista liikennettä alenee. Yhteisistä lipuista olisi hyötyä sekä asiakkaille, tapahtumien järjestäjille että joukkoliikenteelle.

Joukkoliikennetoimisto on selvittänyt teknisiä toteutusvaihtoehtoja eri toimijoiden kanssa. Lippupisteen järjestelmät mahdollistavat nykyisellään Lippupisteen kautta välitettyjen lippujen viivakoodien hyödyntämisen joukkoliikennelippuna, mikäli niiden lukeminen integroidaan lippu- ja maksujärjestelmään.

Fölin tavoitteena on kokeilla ulkopuolisten viivakoodien integraatiota Lippupisteen kanssa. Lippupiste välittää monia kaupungin yhtiöiden lippuja, esimerkiksi Turun kaupunginteatterin liput. Kokeilu voidaan toteuttaa ensin teatterin kanssa ja myöhemmin laajentaa palvelua mihin tahansa Turun alueella välitettäviin Lippupisteen lippuihin.

Joukkoliikennetoimisto on pyytänyt tarjouksen Initiltä viivakoodien integraatiosta. Tarjoushinta on yhteensä 13 307,60 (alv 0 %) ja se maksetaan investointibudjetista.

LiiteInit tarjous 25.8.2017

PäätösPäätin, että Initiltä tilataan tarjouksen mukaisesti Lippupisteen viivakoodien integraatio yhteishintaan 13 307,60 € (alv 0 %). Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella tilauksella.

 

Sirpa Korte

joukkoliikennejohtaja

Jakelu

tiedINIT Innovative Informatikanwendungen in Transport-, Verkehrs- und Leitsystemen GmbH
tiedTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta
tpvPihlava Topias


Liitteet:

Ytsjl § 20
Liite 1:Init tarjous 25.8.2017