Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta17508.11.20175

11726-2017 (633)

Itsenäisyyspäivän ajan liikennöinti

Tiivistelmä:

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Tuolloin järjestetään useita tapahtumia, joihin odotetaan runsasta yleisöä. Tämän arvellaan lisäävän busseihin tavallista pyhää enemmän matkustajia, minkä johdosta lautakunnalle esitetään, että pyhäpäivien aikataulujen sijasta liikennöidään lauantain aikatauluilla koko päivän yövuoroineen.

Tksjlk § 175

Joukkoliikennesuunnittelija Jouko Tervonen 1.11.2017:

Suomi täyttää 100 vuotta kuluvan vuoden itsenäisyyspäivänä. Juhlavuoden kunniaksi on itsenäisyyspäivänä erilaisia tapahtumia enemmän kuin tavallisesti. Esimerkiksi Suomen luonto -taidefuusio tapahtumaan odotetaan tuhansia kävijöitä. Tapahtumien vuoksi on odotettavissa, että myös bussien käyttäjämäärät lisääntyvät huomattavasti normaaliin pyhäpäivään verrattuna.

Itsenäisyyspäivänä liikennöidään normaalien pyhäaikataulujen mukaisesti. Tungoksen ja halukkaiden matkustajien mahdollisen pysäkille jäämisen välttämiseksi esitetään lautakunnalle, että tämän vuoden itsenäisyyspäivänä ajetaan poikkeuksellisesti pyhäaikataulujen sijaan lauantaiaikatauluilla. Lauantaiaikatauluihin sisältyy myös yöliikenne, jossa esitetään ajettavaksi myös ajankohtaan kuuluvat normaalia myöhäisemmät yövuorot klo 2:30 jälkeen.

Itsenäisyyspäivän aattona tiistaina 5.12. on oletettavasti runsaasti juhlijoita liikkeillä, joten tuolle illalle on varmaan kysyntää yövuoroille. Lautakunnalle esitetään, että tiistaina 5.12. ajetaan myöhäisillan perjantaivuorot yövuoroineen aina klo 3:30 saakka

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että

Lisäksi Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti ja että päätös toimeenpannaan odottamatta lainvoimaa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedJalobus Oy
tiedKaarinan kaupunki
tiedLiedon kunta
tiedLiikenne Vesma Oy
tiedLS-Liikennelinjat Oy
tiedLänsilinjat Oy
tiedNaantalin kaupunki
tiedRaision kaupunki
tiedRuskon kunta
tiedSL-Autolinjat
tiedTurun Kaupunkiliikenne Oy
tiedTurun Linja-autoilijain Osakeyhtiö
tiedVarsinais-Suomen ELY-keskus
tiedV-S Bussipalvelut Oy
tpvAlin Seppo
tiedForsell Arttu
tiedJorasmaa Lauri
tiedKorte Sirpa
tpvKortelainen Niko
tpvLehtinen Saana
tiedMartinez Sinikka
tiedPihlava Topias
tpvTervonen Jouko