Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta16318.10.20175

10957-2017 (032, 633)

10 kerran kertalippu

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että Fölin mobiilisovelluksessa otetaan käyttöön 10 kerran kertalippu.

Tksjlk § 163

Kehittämispäällikkö Topias Pihlava 4.10.2017:

Joukkoliikennetoimistolta kysytään silloin tällöin uusia mobiililipputuotteita. 10-kerran kertalippu on tuote, joka on yksinkertainen toteuttaa sovellukseen ja jollaista ei Fölin tuotevalikoimassa ole tällä hetkellä ollenkaan. Tällaisen tuotteen kysyntää halutaan kokeilla mobiilisovelluksessa ja päättää tuotteen jatkosta kokemusten jälkeen.

Mobiilisovellukseen tulisi mahdollisuus ostaa 10 kertalippua kerralla. Liput ovat voimassa 3 kuukautta ostohetkestä. Lipun voimassaoloa voidaan asiakaspalautteen perusteella muuttaa. Uusi lipputuote sijoittuisi hinnoittelultaan arvolipun ja kertalipun väliin houkutellen satunnaisia matkailijoita sitoutumaan yhtä kertalippua pidemmäksi aikaa joukkoliikenteen käyttöön.

Lipun hinnaksi esitetään 9 kertalipun hintaa, joka on tällä hetkellä yhteensä 27 euroa. Joukkoliikennetoimisto säästää maksunvälityskuluissa kyseisen alennuksen verran, sillä liput ostetaan yhdellä maksutapahtumalla kymmenen erillisen tapahtuman sijaan. Alennuksella ei siis ole merkittävää vaikutusta lipputuloihin kokonaisuudessaan.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää perustaa mobiilisovelluksessa myytävän 10 kerran kertalipputuotteen. Tuote tehdään sekä aikuisille että lapsille. Tuote otetaan käyttöön 1.12.2017. 10 kerran lipun hinta on sama kuin normaalisti yhdeksän erillisen kertalipun hinta. Tuote ei kelpaa yöliikenteessä (leimaus kello 23-04).

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvPihlava Topias