Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta15327.09.20174

10260-2017 (065, 633)

Remix-suunnitteluohjelman hankinta

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyy Remix Softwaren tarjouksen suunnitteluohjelman hankinnasta.

Tksjlk § 153

Suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa 21.9.2017:

Vuoden 2020 runkobussilinjasto-uudistuksen suunnittelu on käynnissä. Prosessin aikana on käynyt selväksi, että joukkoliikennetoimistosta puuttuu työkalut tehdä opaskarttatasoista suunnittelua helposti, joustavasti ja ulkopuolelta helposti ymmärrettävästi. On tarpeellista hankkia suunnitteluun työkalut, että suuren uudistuksen suunnitteluprosessi ei hidastu tekniikasta johtuen. Tähän tarpeeseen liittyen joukkoliikennetoimisto on tutustunut Remix-suunnitteluohjelmaan, jonka hankintaa nyt esitetään lautakunnalle.

Lyhyesti, Remix on työkalu kaikkeen siihen suunnitteluun, joka tapahtuu ennen kun tarkka aikataulusuunnittelu aloitetaan. Remix tukee nykyistä aikataulusuunnittelua ja helpottaa montaa ennen hidasta työtä oleellisesti.

Merkittävimmät hyödyt ohjelmasta olisivat:

Käytännössä ohjelma tukee nykyistä suunnitteluprosessia hyvin, ja täydentää sitä monilta tarpeellisin osin.

Ohjelman suurin hyöty liittyy runkobussiuudistuksen toteuttamiseen. Se mahdollistaa eri suunnitelmien esittelemisen ja niiden jakamisen helposti eteenpäin. Turun seudulla ei ole toteutettu vastaavan suuruista linjastouudistusta ja on erittäin tärkeää, että siitä kyetään viestimään mahdollisimman hyvin, asiantuntijoille, suunnittelijoille (maankäyttö, liikenne ym.), päättäjille, asukkaille jne.

Ohjelman hankinta voidaan toteuttaa vuoden 2017 talousarvion puitteissa. Ohjelmaa esitetään hankittavaksi 18 kk ajaksi tarjouksen mukaiseen hintaan 52 500 euroa. Turun kaupunginhallitus on 8.8.2016 § 298 päättänyt, että laskelma runkolinjaston liikennöinnin lisäämisestä aiheutuvista kustannuksista tuodaan kaupunginhallituksen käsittelyyn vuoden 2018 loppuun mennessä. 18 kuukauden pituinen hankinta mahdollistaa Kh:n päätöksen mukaisen laskelman toteuttamisen. Ohjelman hankinta suorahankintana on mahdollista, koska hankintahinta alittaa kansallisen kynnysarvon (hankintalaki 25 §).

Liite 1Remix Software, Inc. tarjous 15.9.2017

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää hyväksytä Remix Software, Inc. tarjouksen suunnitteluohjelman hankinnasta 18 kuukauden ajalle hintaan 52 500 euroa.

Lisäksi Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti ja että päätös toimeenpannaan odottamatta lainvoimaa.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoRemix Software, Inc.
tpvJorasmaa Lauri


Liitteet:

Tksjlk § 153
Liite 1:Remix Software, Inc. tarjous 15.9.2017