Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta13516.08.201716

5076-2017 (633)

Uudenvuodenaaton 31.12.2017 liikennöinti

Tiivistelmä:

Uudenvuodenaattona busseissa on normaalia enemmän matkustajia. Tämän lisääntyneen kysynnän johdosta lautakunnalle esitetään, että pyhäpäivien aikataulujen sijasta liikennöidään lauantain aikatauluilla koko päivän.

Tksjlk § 135

Joukkoliikennesuunnittelija Jouko Tervonen 9.8.2017:

Vuonna 2017 uudenvuodenaatto osuu sunnuntaipäivälle. Koska normaali pyhäpäivien liikennöinti ei tule riittämään lisääntyvän kysynnän vuoksi, on syytä lisätä vuoroja uudenvuodenaatolle. Uudenvuodenaattona ajetaan myös yölinjojen vuorot, joita ei normaalisti ajeta pyhäpäivien päätteeksi. Myös myöhäisemmät pikkujouluajan lisävuorot ajetaan. Vuonna 2016 uudenvuodenaatto oli lauantaina ja bussien matkustajamäärä oli useamman tuhannen käyttäjän verran suurempi kuin tavallisena lauantaina.

Helpoiten lisäliikenne ja yövuorot voidaan hoitaa samalla tavalla kuin vapunaattona 2017, eli noudattamalla uudenvuodenaattona pyhäpäivien aikataulun sijasta lauantain aikataulua. Näin menetellen asiakkaille aikatauluista tiedottaminen on selkeää, kun ei tehdä erillistä, normaalista pyhäpäivästä poikkeavaa aikataulua.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että uudenvuodenaattona 31.12.2017 FÖLI-liikenteessä noudatetaan lauantain aikataulua yövuoroineen. Myös myöhäisemmät pikkujouluajan lisävuorot ajetaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedJalobus Oy
tiedKaarinan kaupunki
tiedLiedon kunta
tiedLiikenne Vesma Oy
tiedLS-Liikennelinjat Oy
tiedLänsilinjat Oy
tiedNaantalin kaupunki
tiedRaision kaupunki
tiedRuskon kunta
tiedSL-Autolinjat
tiedTurun Citybus Oy
tiedTurun Kaupunkiliikenne Oy
tiedTurun Linja-autoilijain Osakeyhtiö
tiedV-S Bussipalvelut Oy
tpvAlin Seppo
tiedJorasmaa Lauri
tiedKorte Sirpa
tpvKortelainen Niko
tpvLehtinen Saana
tiedPihlava Topias
tpvTervonen Jouko