Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta13016.08.201711

5955-2014 (065, 633)

Liikenne Vesma Oy:n anomus tarjousyhteenliittymä Vesma & Grandellin sopimusvelvotteiden siirtämisestä Vesman Liikenne Oy:n osalta

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyy Liedon sisäistä liikennettä koskevan sopimuksen dno 5955-2014 sopimusvelvoitteiden siirtämisen Vesman Liikenne Oy:n osalta Liikenne Vesma Oy:lle liiketoimintakaupan seurauksena.

Tksjlk § 130

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 9.8.2017:

Liedon sisäisen liikenteen linjoja L8, L9, L10, L11, L12, L13 ja L15 koskevan tarjouskilpailun nro 2/2014, dno 5955-2014, on voittanut ja liikennettä hoitaa Tarjousyhteenliittymä Vesma & Grandell. Lautakunta on hyväksynyt 18.5.2016 § 106 sopimuksen siirtämisen Grandellin Liikenne Oy:n osalta Jalobus Oy:lle

Liikenne Vesma Oy on lähettänyt 30.6.2017 seudulliselle joukkoliikenteelle anomuksen siitä, että sopimuksen mukaiset oikeudet ja velvoitteet siirretään Vesman Liikenne Oy:n osalta Liikenne Vesma Oy:lle liiketoimintakaupan seurauksena.

Sopimuksen kohdassa 32 Sopimuksen siirto todetaan, että Tilaajalla on oikeus siirtää sopimukseen liittyvät oikeutensa ja velvollisuutensa yksikölle, jolle Tilaajan tehtävät siirtyvät, kuten esimerkiksi seudulliselle joukkoliikenneviranomaiselle. Siirrosta on ilmoitettava Liikennöitsijälle etukäteen kirjallisesti. Muunlainen sopimuksen siirto on sallittu vain kummankin sopijapuolen allekirjoittamalla siirtosopimuksella. Sopijapuolen mahdollinen sulautuminen kolmannen osapuolen kanssa ei vaikuta sopimuksen voimassaoloon tai ehtoihin. Sopijapuolia koskeva osakeyhtiölain mukainen jakautuminen ei vaikuta sopimuksen voimassaoloon tai ehtoihin, vaan sopimus siirtyy sellaisenaan uuden yhtiön vastattavaksi. Tilaajalla on kuitenkin jakautumisen yhteydessä halutessaan oikeus irtisanoa sopimus neljän (4) kuukauden irtisanomisaikaa noudattaen. Sopijapuolet sitoutuvat tiedottamaan toiselle sopijapuolelle hyvissä ajoin mahdollisista sulautumis- ja jakautumissuunnitelmistaan.”

Liikenne Vesma Oy on toimittanut joukkoliikennetoimistolle asianmukaiset sopimusasiakirjoissa edellytetyt selvitykset. Liikenne Vesma Oy täyttää sopimuksen mukaiset soveltuvuutta koskevat vaatimukset. Sopimukseen tulee tehdä liite, jossa todetaan lautakunnan hyväksyntä sopimuksen siirtämiselle ja sovitaan, että Liikenne Vesma Oy tulee sopimuksen osapuoleksi ja noudattaa sopimuksen ehtoja.

Liikenne Vesma on pyytänyt lisäksi alihankintamahdollisuutta. Sopimuksen kohdassa 14 todetaan alihankinnasta, että ”Jos liikennöinnissä käytetään alihankkijaa, kuuluu vastuu liikenteen hoidosta sopimuksen tehneelle Liikennöitsijälle. Alihankkijat ja muutokset alihankkijoissa tulee ilmoittaa Tilaajalle hyväksyttäväksi. Tilaaja ratkaisee alihankkijan kelpoisuuden soveltuvin osin samoilla perusteilla kuin varsinaisen Liikennöitsijän kelpoisuuden. Kaikki näiden ehtojen määräykset koskevat soveltuvin osin myös ali-hankkijan liikennöintiä, linja-autokalustoa ja henkilökuntaa.” Tilaaja siis hyväksyy alihankinnan, kunhan alihankkija toimittaa tarjouspyynnössä vaaditut hyväksyttävät asiakirjat.

Oheismateriaali 1Liikenne Vesma Oy:n anomus 30.6.2017

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää hyväksyä Liikenne Vesma Oy:n anomuksen tarjousyhteenliittymä Vesma & Grandellin sopimuksen (Tarjouskilpailu 2/2014, dno 5955-2014) siirtämisestä Vesman Liikenne Oy:n osalta Liikenne Vesma Oy:lle liiketoimintakaupan seurauksena.

Sopimusten siirto ei tapahdu tällä päätöksellä vaan sopimusten siirto edellyttää erikseen tehtävää kirjallista sopimusta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Puheenjohtaja Perho ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokoustilasta tämän asian käsittelyn ajaksi. Puheenjohtajana toimi varapuheenjohtaja Lehtola.

Jakelu

tiedJalobus Oy
tiedLiedon kunta
aoLiikenne Vesma Oy
aoVesman Liikenne Oy
tiedAlin Seppo
tiedForsell Arttu
tiedJorasmaa Lauri
tiedKoiranen Nina
tiedKortelainen Niko
tiedLehtinen Saana
tiedNiemi Reijo
tiedReinvall Timo
tiedTervonen Jouko
tiedViirret Kari